Sådan konfigureres virtuelt privat netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fra skrivebordet skal du klikke på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på dit 'Netværksforbindelser' -ikon og klik på indstillingen for at 'Oprette' en ny forbindelse. Klik på 'Næste', når guiden Netværksforbindelser vises.

2.

Vælg 'Opret forbindelse til netværket på min arbejdsplads' (bemærk, at det nævner et VPN-netværk i underteksten) klik på 'Næste'. Vælg 'Virtual Private Network Connection' på følgende side og klik på 'Next' igen.

3.

Vælg 'Ikke ring den oprindelige forbindelse', hvis du har vedvarende adgang til Internet (kabel, DSL eller anden bredbånds service). Hvis du ikke gør det, kan du konfigurere VPN-konfigurationen til at oprette forbindelse til din opkalds service, før VPN-forbindelsen åbnes. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

4.

Indtast enten IP-adressen eller værtsnavnet på den VPN-server, du forsøger at få adgang til. Klik på 'Næste' og på den følgende side vælger du ikke at bruge et smartkort, før du klikker 'Næste' igen og derefter 'Afslut' i slutningen af ​​dialogboksen.

5.

Når alle de grundlæggende konfigurationsindstillinger er blevet tilføjet, kan du dobbeltklikke på ikonet under Netværksindstillinger for at åbne og oprette forbindelse til VPN'en, eller du kan højreklikke på ikonet og vælge 'Egenskaber' for at redigere de avancerede indstillinger. Normalt fungerer standardkonfigurationen perfekt.

Tips og advarsler

  • Følg de samme trin i Windows Vista, men vælg 'Opret forbindelse til et netværk og opsætning En forbindelse eller netværk fra kontrolpanelet. ' Derefter er dialogerne næsten ens.
  • En VPN er en perfekt løsning til at holde data sikkert mellem kontor og hjem. Da overførsel af data via internettet ofte er usikker, giver en VPN en krypteret tunnel, der tillader enhver bruger at overføre data med ro i sindet. Takket være, at VPN'er er almindelige, er der hjælpeprogrammer inkluderet i Microsoft Windows, som giver en bruger mulighed for hurtigt at oprette og konfigurere VPN-forbindelser.