Sådan laver du en proxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download WinProxy-eksekverbar (se Ressourcer nedenfor for link). Du kan også downloade den tekniske manual til fremtidig fejlfinding og support (se Referencer nedenfor for link eller adgang fra den samme webside, som downloadlinket vises på).

2.

Dobbeltklik på den eksekverbare, der blev downloadet fra trin 1. Dette starter installationsguiden. Vælg destination for installationsfilerne. Winproxy er en lille applikation, så kun fire filer kopieres til maskinen: winproxy.exe, readme.txt, proxy.pac og config.htm.

3.

Åbn en browservindue og navigere til følgende adresse:
http: // vært: 3129 / admin

Dette er standardplaceringen for den nyinstallerede WinProxy-tjeneste. Det er her applikationen er konfigureret. To hovedkonfigurationer er vigtige for klientadgang --- klienttilladelser og caching.

4.

Konfigurer proxyadgang. Konfigurationsvinduet har en liste over brugergrupper, der har adgang til serveren. Admin er også angivet, og denne konto kan ikke slettes. Du kan tilføje en gruppe, som alle brugere på netværket kan bruge til at få adgang til internettet, eller du kan tilføje forskellige brugere for hver klient tilladelse. Også i listen over brugere er tabeller, der giver dig mulighed for at begrænse adgangen til bestemte domæner.

5.

Klik på cachelinket for at redigere cacheindstillinger. Cache er en måde at fremskynde internetadgang til kunder. Caching gemmer websider, der tidligere var tilgængelige, og tjener disse sider til kunderne, i stedet for at trække oplysningerne fra internettet. Dette gør web browsing meget hurtigere, men det kræver harddiskplads fra WinProxy-serveren. Marker boksen, der er mærket 'Enabled Caching', og vælg en lagringsstørrelse på harddisken.

6.

Luk browservinduet på WinProxy-serveren. For at teste de nye konfigurationer skal du åbne et browservindue på en klientmaskin og indtaste WinProxy-indstillingerne. Klientmaskinen skal kunne browse internettet ved hjælp af proxyserveren.

En proxyserver er en computer, der gør det muligt for brugerne at forbinde og bruge maskinens IP-adresse og ressourcer til internetforbindelse. Serveren kan være en privat maskine, der kun er tilgængelig for virksomhedens netværk, eller en administrator kan gøre det åbent for alle, der ønsker at forbinde, herunder brugere fra internettet. WinProxy er et program, der gør det muligt for alle med et Windows-operativsystem at oprette deres egen proxyserver.