Sådan opretter du forbindelse til internettet ved hjælp af trådløs og opkald

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Netværk og internetforbindelser' i Kontrolpanel. Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser'. Dette åbner et vindue med en liste over netværksforbindelser.

2.

Højreklik på netværksforbindelsen, der er mærket 'Dialup' og vælg 'Properties' i menulisten. Dette åbner opkaldsindstillingerne for modemet. Klik på fanen 'Avanceret'.

3.

Vælg 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse' i afsnittet 'Internetforbindelse' egenskabsvinduet.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Opret en opkaldsforbindelse, når en computer på mit netværk forsøger at få adgang til internettet.' Dette gør det muligt for modemet at automatisk ring ud, når en person fra netværket anmoder om en internetforbindelse fra værtsmaskinen.

5.

Klik på knappen 'OK' i konfigurationsvinduet. Der vises et meddelelsesvindue, der viser en besked at netværksadapterens IP (internetprotokol) automatisk indstilles til 192.168.1.1. Dette er nødvendigt for Internet Connect Sharing. Klik på knappen 'OK' og test indstillingerne ved at bruge den fra den trådløse computer.

Selvom du muligvis bruger opkald for at få adgang til internettet, kan du stadig dele forbindelsen ved at bruge Internet Connection Sharing via Windows XP. Tilslutningsdeling gør det muligt for andre computere på netværket, herunder trådløse bærbare computere, at oprette forbindelse via et modem, der er tilsluttet en central computer. Aktivering af denne indstilling gør det også muligt for modemet automatisk at ringe ud, når en af ​​netværkscomputere har brug for adgang til internettet.