Sådan oprettes et virtuelt privat netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP / Vista VPN-oprettelse

1.

Klik på 'Start', 'Indstillinger' og derefter 'Netværksforbindelser' og klik på 'Guiden Ny forbindelse'.

2.

Klik på 'Næste' og vælg derefter 'Konfigurer en avanceret forbindelse', inden du klikker 'Næste' igen.

3.

Klik på 'Accept indgående forbindelser' og klik på 'Næste' to gange, spring over på næste side af forbindelsesindstillinger, indtil du kan vælge 'Tillad virtuelle private forbindelser.' Klik på 'Næste'.

4.

Tilføj de brugerkonti, som du gerne vil have mulighed for at oprette forbindelse til. Hvis du bare skal overføre filer fra kontoret, skal du blot tilføje din hjemme brugerkonto. Klik på 'Næste', indtil du kan klikke på 'Udfør' og afslut installationen.

5.

Hvis din computer er bag en router, skal du have fremadrettet portene 1723, 500 og 50-51, så du kan oprette forbindelse eksternt.

Brug af OpenVPN

1.

Download OpenVPN fra virksomhedens hjemmeside. kilde, softwaren er gratis. En af fordelene ved at bruge OpenVPN er, at den giver en grafisk Windows-klient-grænseflade og support til alle større operativsystemer derude. Du kan bruge det på næsten alt.

2.

Installer serversoftwaren på den ønskede maskine. Med OpenVPN kan det være en god ide at have en dedikeret server, men det er ikke nødvendigt.

3.

Når du er installeret, skal du åbne en kommandoprompt og flytte til den nemme -rsa-mappen til din installation. Kør init-config-batchfilen for at flytte konfigurationsfiler på plads. Rediger vars-filerne (vars.bat på Windows) og udfyld alle parametrene.

4.

Initialiser PKI med runnings vars, clean-all og derefter build-ca. På Linux vil disse blive prefaced med './' for at køre dem. Bemærk, at der er tre separate kommandoer. -key-server-server 'for at generere nøglen til din servers adgang.

5.

Byg nøgler til dine VPN-brugere ved at køre scriptet' build-key-klientnavn '. Du kan passwordbeskytte disse med build-key-pass som en erstatning. Endelig køre 'build-dh' scriptet for at fuldføre installationsprocessen. Hvis du skal bruge standardkonfigurationsfilerne, kan du starte din VPN-server nu ved at køre kommandoen 'openvpn serverconfigfilenamehere.ovpn', ellers skal du oprette dine brugerdefinerede konfigurationsfiler fra de viste prøvefiler. Sørg for, at port 1194 er åben på din router, hvis du bruger standardkonfigurationen.

Tips og advarsler

  • Mens opsætning af OpenVPN kan virke som en mere kompliceret proces, det er den sikrere metode i sidste ende. Hvis du er en uformel bruger, er Windows-muligheden dog bedst, da det sandsynligvis ikke er nødvendigt for dig at have en fuld VPN-server.
  • En VPN er en perfekt løsning til at holde data sikkert mellem kontor og hjem. Da overførsel af data via internettet ofte er usikker, giver en VPN en krypteret tunnel, der tillader enhver bruger at overføre data med ro i sindet. Der er flere gratis VPN-løsninger og endda nogle, der leveres sammen med Microsoft Windows.