Sådan tilsluttes et 5-pin MIDI-kabel til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få en 5-polet MIDI-kabelkonverter til at tilpasse mandlige og kvindelige MIDI-stik til en standard USB-stik. Omformere fremstillet af firmaer som Yamaha og Alesis kan købes i de fleste elektronikforretninger eller online.

2.

Slut den ene ende af 5-polet MIDI-kablet til MIDI-tilbehør. Sæt male- og hunkontakterne i den anden ende af MIDI-kablet i konverterkablet. Sørg for at sætte det mandlige MIDI-kabel i stikket på konverterkablet og det kvindelige MIDI-kabel i malestikket.

3.

Sæt USB-enden på konverterkablet direkte til en strømforsynet USB-port på din computer. Du må ikke tilslutte MIDI-enheden til en udvidet USB-port, som den findes på et tastatur eller et USB-hub.

4.

Tænd for din MIDI-enhed. Din computer skal genkende enheden som en USB-enhed og giver dig adgang til MIDI-data på enheden.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at MIDI-kablet er korrekt tilsluttet til de korrelerende stik på USB-konverterkablet. En løs forbindelse vil medføre datafejl, når du sætter USB-stikket i computerens USB-port.
  • Musical Instrument Digital Interface, som regel MIDI, er en teknologiprotokol, der i vid udstrækning anvendes på udstyr som elektroniske musik-tastaturer. En musiker forbinder normalt en MIDI-enhed til en computer til lydredigering eller tilpasningsformål. De fleste moderne computere omfatter ikke en port til at forbinde et standard fem-pin MIDI-kabel, men du kan bruge en adapter til at gøre kablet tilpas i en USB-port.