Tutorial: BitTorrent PRO

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Downloading

BitTorrent Pro er et freeware program, hvilket betyder, at den fulde version af programmet er tilgængelig uden omkostninger. Dens installationsfil er en lille fil, du kan downloade (se Ressourcer). Når du er installeret, kan du søge på internettet for en 'torrent' -fil, du ønsker at downloade. En torrent er en lille computerfil (normalt ikke mere end et par KB'er), der indeholder instruktioner om hvordan og hvorfra BitTorrent Pro skal downloade den faktiske fil til din computer. Når du har downloadet en torrent, skal du åbne den fil ved hjælp af BitTorrent Pro-softwaren, og downloadingsprocessen begynder.

Såmaskiner

BitTorrent-teknologien fungerer ved at downloade små dele af en fil fra mange forskellige brugere på samme tid. Sådan kan BitTorrent konsekvent overføre filer med så høje hastigheder. To udtryk bruges til at beskrive brugere, der deler filer via BitTorrent-teknologi. Den første er 'seeders.' En 'seeder' er en person, der har den færdige fil på sin computer. BitTorrent PRO forbinder så mange af disse seedere som muligt samtidig for at downloade filen så hurtigt som muligt.

Leechers

Det andet udtryk, der bruges til at beskrive nogen, der bruger BitTorrent-teknologien, er 'leecher'. Leechers har en delvist afsluttet kopi af en fil på deres computer. Disse mennesker, ligesom dig, forsøger at downloade en fil fra internettet. På trods af at de ikke har den færdige fil, kan BitTorrent PRO stadig downloade til din computer, uanset hvilke dele af filen de har. Ved hjælp af en kombination af såmaskiner og læskere kan BitTorrent PRO hente små portioner af filen med lave hastigheder fra mange forskellige steder på samme tid. Dette gør det overordnede download hurtigt, mens du bruger så lidt båndbredde fra de enkelte brugere.
Det er ikke ualmindeligt, at BitTorrent PRO downloader mange forskellige dele af en fil fra hundredvis af brugere på samme tid. Mens de enkelte forbindelser kun kan fungere med hastigheder på 1 KB pr. Sekund, kan den overordnede filoverførsel med alle disse tilslutninger tilføjet sammen nemt overskride 1 MB pr. Sekund, hvis BitTorrent PRO er tilsluttet mange seedere og leechers samtidig. < h2> Indlæser en Torrent Når du har downloadet en torrentfil fra internettet, skal du blot åbne BitTorrent PRO ved at klikke på ikonet på skrivebordet. Vælg først 'Åbn Torrent' fra menuen 'Fil'. torrentfilen fra harddisken og klik på 'OK' -knappen. Du bliver bedt om at angive en mappe, hvor du kan lide den faktiske fil, der skal downloades. Vælg en mappe, som du har nem adgang til og klik på 'OK'. Filen vil begynde at downloade fra nogen seeders og leechers (også kaldet 'peers'), som programmet er i stand til at oprette forbindelse til. Du kan overvåge download fremskridt ved hjælp af BitTorrent Pros statuslinje. Når statuslinjen når 100 procent, er filen fuldstændig downloadet og kan fås.

Lovlighed

Det er vigtigt at bemærke, at mens BitTorrent teknologi er lovligt, er det meget brugt at downloade copyright-beskyttet materiale. En række websteder leverer torrenter, der næsten ikke indeholder noget, men ulovligt kopierede og distribuerede værker som film, tv-shows, videospil og lige bøger. Brug af BitTorrent Pro kan være en god og nem måde måde at dele filer fra en computer til en anden, men ikke bruge den til at engagere sig i ulovlige aktiviteter. I de senere år er udtrykket 'BitTorrent' blevet synonymt med 'mediepiracy', men tjenesten har en række praktiske applikationer, som kan gøre livet lettere. BitTorrent PRO er en type peer-to-peer-netværk, hvilket betyder, at computere har direkte forbindelse til hinanden for at dele filer frem og tilbage. Dette eliminerer behovet for at uploade en fil til en sekundær internetserver, så folk kan downloade det. Ved hjælp af BitTorrent PRO kan du hurtigt og effektivt oprette forbindelse til en brugers computer for at hente filen.