Definer Cat 5-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Kategori 5-kabel bruges i små hjemmenetværk og i store netværk. Kablerne transmitterer datakommunikation, så computere kan udveksle information.

Identifikation

Forskellige kategorier af kabel kan nå bestemte datahastigheder på grund af antallet af vendinger i ledningerne. Hvis du får et barberblad og åbner et Cat 5-kabel, finder du par 24-gauge kobberledninger, der snoet om hinanden, typisk på omkring tre snoinger pr. Tommer.

Historie

Den første ubeskyttede snoet -pair ledninger brugt almindeligvis var voice-grade kobbertråd til telefonsystemer. Som udviklet netværk blev standarder for kabling forbedret for at øge den tilladte hastighed i datanet.

Standarder

Den ældste kategori, der stadig anerkendes af Teleselskabsforeningen (TIA), er Cat 3-wire, der når hastigheder til 16 Mbps til 10BASE-T Ethernet. Den nyeste standard, der erstatter Cat 5, er Cat 6-standarden for Gigabit Ethernet.

Fordele

Kategori 6 reducerer mængden af ​​kryds, eller elektrisk interferens, brugerens oplevelser, og den når hastigheder på 250MHz. Cat 5 eller Category 5 er en type kabel, der bruges til at forbinde computere til et Ethernet-netværk. De kan tilsluttes direkte til hinanden eller forbindes via et hub eller en router til et computernetværk eller internettet.