Definer Internet Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Teknologien til den nuværende internetprotokol kom i løbet af 70'ernes første par år som et resultat af forskning udført af Forsvarets avancerede forskningsprojekt. DARPA er ansvarlig for udviklingen af ​​det første funktionelle pakkekoblingsnetværk, der hedder Advanced Research Projects Agency Network (ARPANet). ARPANet tilvejebragte det nødvendige grundlag for den nuværende generation af netværksprotokol. Gennembruddet opstod, da variationer i netværksprotokollerne, som var i brug på det tidspunkt, kunne omgåes af afhængigheden af ​​en standard netværksprotokol implementeret på værtsniveauet.

Funktion

For IP'en at levere meddelelser blandt hardwareenheder, skal den først fastslå den unikke adresse på hver modtagerens computer. Sammen med identificeringen af ​​hver Internet Protocol-adresse er det også med til at sende datagrammer over netværk. IP'en garanterer ikke netværkssikkerhed med hensyn til levering Meddelelsen kan blive beskadiget, tabt, duplikeret eller sendt uden for rækkefølge.

TCP

Typisk bruges følgende reference, IP / TCP, til at henvise til Internet Protocol. TCP eller Transmission Control Protocol, sammen med IP er de primære protokoller i IP / TCP-netværk. Transmission Control Protocol giver to værter mulighed for at danne et link og sende og modtage data. Denne protokol sikrer ikke kun, at data er leveret, men også informationerne Jeg overføres i den rækkefølge, hvor den blev transmitteret. I modsætning hertil fungerer IP-protokollen kun med datagrammer, som også kaldes pakker.

IP-adresse

IP-adresser bruges til at identificere computere på et netværk. IP-adresserne er ofte fortrolige. De bruges typisk på et lokalnetværk eller LAN. Offentlige IP-adresser bruges på internettet og på et stort netværk eller WAN. Nogle gange kan IP-adressen til en computer tildeles af en systemadministrator eller statisk. IP-adresser kan også tildeles af en anden enhed på netværket. I øjeblikket er IPv4 og IPv6 IP-adresseringsstandarderne, som understøttes af internettet. IPv6-standarden bliver gradvist det accepterede kriterium.

Datagram

Datagrammer er de meddelelser, der overføres via IP-netværket. Datagrammer består af overskriften, som indeholder oplysninger, såsom destinationsadresser, og den rækkefølge dataene skal sendes til. Overskriften er forpligtet til at levere dataene. Datagrammer indeholder også brugerdataene også kaldet 'nyttelast'. Nybelastningen er den aktuelle meddelelse, der overføres. Internet Protocol (IP) refererer til metoden, hvor data leveres mellem hardwareenheder over World Wide Web. Informationen overføres mellem to værter: kilden og destinationsværten. Dataene skal overføres via en række netværk. For at dataene skal overføres og modtages nøjagtigt, er det indkapslet i en meddelelse kaldet et datagram. Indkapsling holder de overførte data ændret på grund af ændringer i metoderne til at levere meddelelsen.