Fiber Optic Cable Definition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Fiberoptisk kabel blev opfundet i midten til slutningen af ​​1800'erne og bruges til at transmittere enkle binære signaler fra den ene ende af et rum til et andet. Næsten 150 år ville passere, før det ville revolutionere højhastighedskommunikation og internettet. Fiberoptisk kabel er så meget hurtigere, da andre medier, som dets hastigheder regelmæssigt er 120 gange hurtigere end kobberkablerne i Japan og Korea.

Vedtagelse

Den amerikanske regering har stillet over 200 milliarder dollars til rådighed for større netværksudbydere til Opdater ældre kobberbaserede forbindelser til fiberoptisk kabel. Der er et igangværende initiativ til at erstatte alle kobberhubs i USA inden 2020. Fra 2004 var næsten 40 millioner boliger blevet koblet til fiberoptik med et prognostiseret skøn på 100 millioner inden 2010. Desværre er blandingen af ​​kobber og fiber hubs har kraftigt reduceret internetets samlede effektivitet, hvilket begrænser den til hastigheden af ​​dens langsommere nav.

Svagheder

De største problemer med optisk fiber i fortiden var manglen på ordentlig afskærmning. Glas- eller plastfibrene virker ved at reflektere lysbølger internt ved specielle vinkler, mens de ignorerer udvendige påvirkninger. Kabler i kategori 5 og 6 (CAT5 og CAT6) bruger næsten en fjerdedel tommers afskærmninger til at beskytte deres signaler fra lysmagnetiske felter produceret af mange almindelige elektriske enheder.

Programmer

Fiberoptik bruges ikke kun til højhastighedstog kommunikation, men også for hundredvis af andre applikationer. Nogle af disse applikationer findes i lysdioder (LED'er), højfrekvente lasere, elektroniske sonder, jævn julelys. Næsten alle moderne lande i verden er nu forbundet med fiberoptik, og deres vedtagelse i computere har skabt store fremskridt i disse teknologier.

Fremtiden

Højhastighedsforbindelse er en vigtig kilde til teknologiske job og indtægter for moderne udviklede lande, og det er kritisk for økonomiens fremtid. Det er blevet vurderet, at forbedringen af ​​de grundlæggende højhastighedsforbindelser i USA vil øge bruttonationalproduktet med næsten 500 milliarder dollars om året. New Jersey, Indiana og Ohio har fundet disse fakta til at være så overbevisende, at de har tvunget lokale udbydere til at udvide højhastighedstilgang til 90\% eller flere af deres borgere inden 2015. Fiberoptiske kabler er bundter af filament, omgivet af nominel afskærmning, der kan transmittere digitale signaler med næsten lysets hastighed. Ofte bestående af glas eller plast, der er halvstiv og overfører lyset internt, anvendes fiberoptiske kabler globalt i kommunikationsteknologier. Millioner af kilometer kabel er blevet lagt over hele verden, selv over havbunden, der forbinder kontinenterne.