Gør det selv webhoste

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Computer Hardware

For at være vært for din egen webserver har du brug for en pålidelig computer, der altid kan forblive på og tilsluttet internettet. Personlige computere kan håndtere hundredvis af forespørgsler pr. Minut for at få adgang til et enkelt websted. En god tommelfingerregel er, at for hver 1.000 sider anmodninger om dagen skal du have mindst 1 gigahertz processor kapacitet til rådighed til at håndtere anmodningerne. Du har også brug for en webhostrouter med mindst fem porte. Routeren er ansvarlig for dynamisk tildeling af IP'er til hvert websted hostet på din pc.

Computer Software

Mere end halvdelen af ​​alle servere i verden opererer på Apache server software, som er gratis. Programmeringsevner er nyttige, hvis du vil oprette mere avancerede funktioner, såsom FTP-adgang og e-mail-konti, men for grundlæggende web hosting kræves der meget få færdigheder, og installationen tager cirka fire timer. Der er også mange åbne kilder eller gratis, der er tilgængelige på Source Forge til email og ftp.

Internetforbindelse

Den største begrænsende faktor ud over hardware til at køre din egen server er din internetforbindelse. En typisk bredbåndsforbindelse er mere end i stand til at operere 10.000 til 15.000 sidevisninger pr. Måned. Bedre forbindelser er sjældne i USA uden at se på forretningskvalitetsforbindelser, der kommer til en højere pris. Med en opkaldsforbindelse kan du stadig styre et websted med få hundrede visninger om dagen, hvis webstedet ikke indeholder mange medier, f.eks. Videoer og billeder.

Yderligere foranstaltninger

Drift af en pålidelige webhost er meget vigtigt, hvis du håber at tjene en stabil indkomststrøm. Det er værd at investere i et par store 5400 RPM harddiske for at sikkerhedskopiere dine data regelmæssigt. Hver lavhastighedsdrev kan indeholde måneders sikkerhedskopier til dine kunder, hvilket kan virke overflødigt, indtil der er et nedbrud, og du har forhindret tab af dataene. Med Apache og nogle open source-løsninger til webhosting kan du indstille operativsystemet til at sende regelmæssige opdateringer til din e-mail med webstatistikker samt nødmeddelelser - som f.eks. Et nedbrud - til din mobiltelefon. Der er endda muligheder for at give dig mulighed for at nulstille din server og gendanne en tidligere sikkerhedskopi fra din telefon. Ved at tage det ekstra skridt for at give pålidelighed og sikkerhed kræver kun en lille pengeinvestering samt et par ekstra timer af din tid. Oprettelse af en vellykket hjemmeside har mange omfattende trin, der omfatter køb og registrering af et domæne, opbygning af hjemmesiden og endelig at finde et sted at være vært for dit websted. Der er mange succesfulde og overkommelige værter til rådighed for dit websted, men der er også mulighed for at være vært for det selv. Du kan gøre dette uden dyre hardware eller software, og mange gange er det meget mere pålideligt end kommercielle løsninger. Derudover er der mange store udbydere, såsom Google og Yahoo, der giver gratis hosting.