Grundlæggende computernetværk Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Komponenterne i et computernetværk

For at et netværk skal eksistere, skal der være to eller flere computere oprettet i en peer-to-peer-konfiguration eller en eller flere servere, der er konfigureret til at enten godkende eller handle som applikation, database eller filservere kommunikerer med en eller flere klienter, der forbinder over et kablet eller trådløst netværk via et transportsystem, der kører på en bestemt protokol eller protokoller. Grundlæggende betyder det, at der skal være netværkssoftware, der tillader tilslutning til en anden computer.

Nogle historier

Inden moderne operativsystemer som Windows 9X gennem Windows 7 eksisterede der en smule sofistikering i computernetværk. Før Windows 3.11 kunne computere forbinde ved hjælp af meget primitive broadcast netwriting software (fx Netbui) over en ledning. TCP / IP tillod de første rutede protokoller, hvor specifik ruting kunne finde sted, og computere kunne selektivt vælge, hvor de var tilsluttet. Nu dominerer trådløs og mobil databehandling arenaen, og netværkene bliver større og større.

Netværkskonfigurationsindstillinger

Netværk kan konfigureres til at godkende eller dele. På en klientcomputer er den enkleste form for netværkskonfiguration automatisk. I TCP / IP-egenskaber indstilles IP-adressen automatisk, som DNS-serveradresserne. IP-adressen er, hvad 'forbinder' klientcomputeren med routeren eller switchen, som derefter 'forbinder' klienten udadtil til lokalnetværket (LAN) eller videre til det brede netværk (WAN) og videre til det åbne internet eller sky, som det også er kendt. Når klientcomputeren er tilsluttet til internettet, skal den kunne oprette forbindelse til bestemte websteder, der har en nummereret adresse. DNS-serverne fungerer som en slags telefonkatalog over IP-adresser og oversætter servernavnet til en TCP / IP-adresse. Når webadressens adresse indtastes i adresselinjen i en webbrowser, ser DNS op TCP / IP-adressen, og denne ruter klientcomputeren direkte der.

Opsætning af et trådløst hjemmenetværk

Opsæt en trådløst hjemmenetværk ved at forbinde en intern trådløs router til et kabelmodem eller DSL. Routeren giver et internt adressesystem, der kan forbinde alt i hjemmet til internettet og med hinanden. Dette er nyttigt for enheder som TiVo, som får sine oplysninger fra et websted og til udskrivning, som kan administreres centralt enten fra et trådløst NIC-kort eller via en anden pc, som har en printer tilsluttet den. Og gæster, der kommer til hjemmet, kan oprette forbindelse til internettet med deres bærbare computere, mobiltelefoner eller andre mobile enheder. Alle enheder kan beskyttes ved at indstille MAC-filtrering og en trådløs adgangskode, der udelukker enhver bruger, hvis MAC-adresse ikke er registreret, og hvem der ikke kender nøglen. Den bedste form for protokol er WPA-2, de ældre former som f.eks. WEP bør undgås. Alle pc'er skal konfigureres til at tilhøre den samme arbejdsgruppe, og IP-adressering kan være automatisk, selvom du muligvis har en foretrukken DNS-server til at konfigurere i konfigurationen.

Flere komplekse netværk og netværkssikkerhed < / h2> Mere komplekse er klient-serverkonfigurationerne, hvor en klient skal autentificere først, før de bliver optaget i et adgangskodebeskyttet netværk, offentligt eller privat. Store private netværk er beskyttet af firewalls, som beskytter netværket 'omkredsen' af netværket og Specifikke protokoller såsom Border Gateway Protocol (BGP) styrer adgangen til disse områder. I visse netværk er der en kombination af firewalls, der styrer adgangen til meget specifikke områder af et netværk. Adgang til et område kan kræve forudgående adgang til et andet område, og det er sådan, hvordan lagdelt netværksbeskyttelse er udtænkt. Endnu mere kompleksitet anvendes, når deflection hardware bruges til at beskytte et netværk mod DDOS-angreb (se Referencer).

Fremtiden for netværk

Netværk bliver lettere og mere omfattende, da flere klientprogrammer flytter ind i Cloud. Netværksapplikationer vil være reglen i stedet for undtagelsen, og mobilmaskiner bliver så funktionsrige, at brugere vil kunne gøre så meget på disse små enheder som på større maskiner. Flere mindre bærbare enheder taler problemfrit til større desktop-enheder som Microsoft Surface og enheder, der sidder indlæser billeder og videoer. Konfigurer et trådløst hjemmenetværk. Forstå, hvad der sker i din computer, når du forsøger at få adgang til en netværksressource. Start med TCP / IP og lær grundlæggende på Ethernet og trådløse kort. Lær forskellen mellem statisk og automatisk adressering. Kend forskellen mellem rutbare og ikke-routable adresser.