Hvad er en popserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

POP har gennemgået flere versioner, da den oprindeligt blev oprettet i begyndelsen af ​​1980'erne. Den første version af POP blev ikke udbredt på grund af den begrænsede mængde internetaktiverede brugere. POP1 var begrænset i funktioner og tillod kun en bruger at downloade hele postkassen, hver gang brugernavnet og adgangskoden blev godkendt. I 1985 blev POP2 frigivet og tilbød flere funktioner; Den vigtigste opdatering var muligheden for at downloade på en enkelt besked. POP3 blev udgivet i 1988 og er stadig i brug fra 2009. POP3 lignede meget POP2; Men nogle dele af protokollen blev raffineret og opdateret.

Funktion

En POP-server er en server, der kører en version af Post Office-protokollen. POP-servere bruges til en bestemt opgave - kører POP. POP-klienter som Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird og Apple Mail forbinder til POP-serveren og henter postmeddelelser. POP skal løbende køre på serveren for at kunne modtage meddelelser.

Betydning

POP-servere tillader brugere at modtage meddelelser, mens deres computer ikke kører. Beskeder gemmes på POP-serveren, indtil en POP-klient åbner serveren og henter meddelelserne. Da POP er en ret fremad protokol, behøver den server, der kører den, ikke at have en stor mængde hukommelse eller forarbejdningseffekt.

Funktioner

I 2009 er den nuværende version af Post Office-protokollen POP3. POP3 tilbyder mange sikkerhedsfunktioner, der ikke blev fundet i de oprindelige versioner af POP. Meddelelser kan krypteres og overføres over sikre forbindelser i POP3. Dette giver mulighed for en meget sikrere og sikker beskedoverførsel. POP3 understøtter flere typer autentificering, herunder krypteret transmission af adgangskoder, en funktion, der ikke findes i den oprindelige POP.

Potentiel

POP4 er den foreslåede efterfølger til POP3. Den vigtigste nye funktion, der foreslås i POP4, er evnen til at have mapper på serveren og funktionaliteten til at oprette, flytte og slette dem. En anden funktion er delvis besked hentning. Dette vil være gavnligt for mobiltelefoner, der har adgang til e-mail. I stedet for at downloade hele meddelelsen kunne kun de første få linjer modtages for at spare på dataoverførsel. Med over 247 milliarder email-meddelelser sendt pr. Dag, er POP-serveren en integreret del af internettet. POP står for Post Office Protocol, og er protokollen, der giver brugerne mulighed for at modtage e-mail-meddelelser, der blev sendt, mens de ikke var online. POP-servere tillader brugere at have postkasser til at gemme meddelelser, indtil de er klar til at læse dem. Siden starten har Postkontorprotokollen ændret sig for at imødekomme stigningen i e-mail og internetbrug.