LAN netværkskrav

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Router eller Hub

Routeren eller navet er to typer hardwarekomponenter, hvor trafikken slås sammen og computere er tilsluttet. Et nav er kun en central enhed, og dataene filtreres ikke. Data udsendes uden kontrol. En router er dog en mere intelligent maskine, der ruter datapakker og sender dem til den højre del af netværket. Routere kan også bruges som firewall beskyttelse fra internettet. Fordi routere er blevet relativt billige, foretrækkes de over hubs.

Tilslutningsmetode

De to mest populære forbindelsesmetoder er hårde ledninger ved hjælp af ethernetkabler eller ved hjælp af trådløse teknologier. De fleste stationære netværk bruger ethernet-kabler. Disse er billige produkter, som direkte forbinder computerens netværkskort til routeren. Trådløse teknologier bruges oftest til bærbare computere. For at bruge et trådløst netværk skal administratoren imidlertid oprette en trådløs router.

Netværkskort

Netværkskort er hardwarekomponenter tilføjet til maskiner, der giver dem mulighed for at kommunikere. Netværkskort bruges i enhver form for netværk. Trådløse netværkskort installeres normalt med ethvert laptop køb. Der er dog også ledige netværkskort til disse maskiner. Netværkskort indsættes i en stikplads på et skrivebord, som forbinder til computerens bundkort. Disse er forbundet til resten af ​​netværket ved hjælp af ethernetkabler, der fastgøres på bagsiden af ​​kortet.

Opsætning af operativsystem

Den hårdeste del af et netværksdesign er at oprette softwaren og operativsystemet. Operativsystemet skal genkende netværkskortet i maskinen.Det skal have en protokol konfigureret.Den typiske protokol på et netværk er TCP / IP.TCP / IP.TCP / IP opretter en unik adresse til maskinen. Operativsystemet henter en IP-adresse fra en server, eller den kan defineres i netværksindstillingerne.

Sikkerhed

Sikkerhed er et vigtigt problem for enhver netværksadministrator. af et lille hjemmenetværk behøver ikke at gennemføre en stor sikkerhed på netværket. De fleste hjemmenetværker er peer-to-peer, så brugerne kan dele filer uden tilladelser. Større netværk kræver sikkerhed. Dette gøres ved at oprette et domæne og tvinge brugerne til at log ind på en servering r før du får adgang til netværksressourcer. Oprettelse af et lokalnetværk bliver mere almindeligt i hjem og små virksomheder. De grundlæggende krav til et LAN er billige hardwarekomponenter og nogle softwarekonfigurationer på computeren. Et hjemmenetværk bruges til at kombinere en eller flere maskiner. Netværket kan endda strække sig til trådløst, hvor bærbare computere bruges til at forbinde. Men for at starte LAN-opsætningen er der kun nogle grundlæggende krav.