Levetid for trådløse kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Licens fritaget

Wi-Fi er måske den bedst kendte licensfri trådløse teknologi, der er i brug i dag. I de sidste par år har Wi-Fi udviklet sig, og mens tidligere trådløse kort stadig fungerer, er de blevet forældede.

Licenseret Trådløst

EV-DO og EDGE-teknologien er to eksempler på licenseret trådløs. Mens industriens vilkår 3G og 4G stadig er i brug, er den nyeste nomenklatur LTE, en akronym for langsigtet udvikling.

Forældelse

To specifikke teknologiske fremskridt, der forårsagede denne forældelse, forekom, var stigningen i datahastighederne samt forbedrede sikkerhedsforanstaltninger, der er medtaget i de nyere Wi-Fi-standarder. Når hver efterfølgende generation er implementeret, bliver de ældre trådløse kort forældede, da de ikke længere er i stand til at kommunikere med netværket.

Hardwarefejl

Som historien kan vidne, er trådløse kort ekstremt robuste og kan forventes at fungere længe efter at de ikke længere støttes.

Fremtiden

Denne tendens forventes at fortsætte i fremtiden, da efterspørgslen efter båndbredde stiger. Den hurtige udskiftningsplan, som denne hardware ser, betragtes ikke som problematisk, da udskiftningskostnaden ses som lav. Trådløse kort kan opdeles i to sorter, licensfri og licenseret. Levetiden på et trådløst kort kan også ses fra to perspektiver, hardware levetid og generationsmæssig brugbarhed.