PCI Vs. USB trådløse adaptere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbindelse

En PCI-adapter er et PCI-kort, der forbinder internt til en computer. Kortet glider ind i en ledig PCI-stik på computerens bundkort og kræver, at computeren slukkes og åbnes.

En USB trådløs adapter tilsluttes til en ledig USB-port på en computer eller bærbar computer Inden for få sekunder efter at være blevet tilsluttet, registreres enheden og er klar til brug. Denne adapter kræver ikke at åbne computeren.

Fysisk design

Et PCI-kort er omkring samme lydkort eller grafikkort til en stationær computer Kortet er rektangulært i form med kredsløb, der er trykt på det grønlige farvede kort. Den ene side har guld og sølv linjer, der glider ind i PCI slot i computeren. Bagsiden har en lille antenne, der stikker ud af på bagsiden af ​​computeren.

En USB trådløs adapter handler om størrelsen af ​​en gennemsnitlig menneskelig tommelfinger. Den ene ende har en USB-forbindelse, der tilsluttes til en USB-stik, og den anden ende kan have en lille antenne og et indikatorlys. Nogle USB-adaptere har en intern antenne.

Misforståelser

Neith af disse adaptere er et egentligt modem. Begge enheder kræver en nærliggende trådløs router eller trådløs enhed. For internettet er der brug for en trådløs router, der er tilsluttet et kabel, DSL eller kablet netværk, for at kunne tilbyde trådløs internetadgang. PCI Netværkskort adskiller sig fra PCI trådløse adaptere. Netværkskort gør det muligt at tilslutte et Ethernet-netværk til computeren med et Ethernet-kabel.

Fordele

De primære fordele ved en USB trådløs adapter er, at det er en 'Plug and Play' -enhed, hvilket betyder at det kan være tilsluttet en USB-port og genkendes inden for få sekunder. Ingen fysisk installation er påkrævet, og adapteren kan let flyttes fra computer til computer. Det er ideelt til bærbare computere, der mangler indbygget i trådløse, fordi PCI-kort ikke passer ind i en bærbar computer. PCI-kort kræver installation og grundlæggende kendskab til installation af computerkomponenter. Men deres vigtigste fordele omfatter hele tiden trådløse funktioner, og det er ikke nødvendigt at tage en USB-port. Begge adaptere har den fordel, at de ikke behøver at forblive fastgjort til en kablet forbindelse.

Løsning

Da mange stationære computere mangler indbygget trådløst via design, giver en hvilken som helst type trådløs adapter en løsning til adgang til trådløs (også kendt som WiFi) netværk i nærheden. For brugere, der ønsker lejlighedsvis trådløs adgang fra deres skrivebord eller ejer en bærbar computer, der mangler WiFi, er USB-adapteren en ideel mulighed. De, der leder efter en langsigtet løsning, bør overveje en PCI-kortadapter. PCI trådløse adaptere og USB trådløse adaptere bruges begge til at forbinde en computer til et trådløst netværk. Et trådløst netværk gør det muligt for computere og bestemte enheder (f.eks. Printere) at oprette forbindelse til hinanden trådløst, hvis de er inden for et par hundrede meter af hinanden. Begge typer af adaptere gør denne opgave, og der er få forskelle mellem hver type.