Sådan arbejder du sikkert fra en offentlig WiFi internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktivér din lokale firewall

En firewall fungerer som en barriere mellem dig og uønskede eller uautoriserede brugere eller programmer fra at få adgang til din bærbare computer. Sørg for, at du altid har din lokale firewall tændt som en sikkerhedsforanstaltning for trådløst netværk. Det er ret nemt at aktivere og deaktivere dine firewallindstillinger. I en Windows-maskine findes firewallindstillingerne i kontrolpanelet under enten netværksforbindelser til (XP) eller netværk og internet til (Vista).

2.

Sørg for, at du deaktiverer fil og printerdeling

Selvom denne funktion er praktisk, når du arbejder sammen med kollegaer, kan det også medføre et brud på et trådløst netværk, fordi dette funktion gør det muligt for andre computere at gennemse filer og mapper og på din bærbare computer. En god ide, når du er på kontoret, men et stort trådløst netværkssikkerhedsbrud når du er i et offentligt wifi-hotspot.

3.

Krypter dine filer

I situationer, hvor du arbejder med meget følsomme data, kan du altid kryptere de filer eller mapper, som du har adgang til oftest. Jeg har medtaget nogle links til Microsofts websted for at vise dig hvordan du blot følger linket under denne artikel.

Wi-Fi hotspots eller trådløse adgangspunkter er en gud sendes, især når du er hjemmefra eller uden for kontoret og har brug for en pålidelig højhastigheds internetforbindelse på et offentligt sted. Som med alle wifi-teknologier er det god praksis for alle enkeltpersoner at oprette en form for trådløs netværkssikkerhed som et beskyttelseslag for dine personlige filer og bærbare computere. Nedenfor har jeg nævnt nogle generelle retningslinjer for, hvordan man arbejder med wifi internetforbindelser mere sikkert.