Sådan beskytter du dine børn mens du er online

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Før de går online for første gang, eller hvis du begynder dette, efter at de har været online, lad dem ikke gå videre, før du gør dette trin. Indstil din computer til har en brugeradgangskode, som du kun ved, før nogen kan logge ind på den. På den måde kan børnene ikke bruge det om natten eller når du ikke er i nærheden.

p> Få derefter alle deres brugernavne og adgangskoder, hvis du ikke allerede har dem. Kontroller jævnligt deres MySpace, Facebook, e-mails eller hvad som helst for at sikre sig, at det er sikkert. Mens du er her, skal du indstille deres privatlivsindstilling til det højeste du kan, og sørg for at de er gamle nok til selv at være på websted. Brug også forældrekontrol på din computer, så upassende websites kan ikke nås.

3.

Når du har opdateret alt det, skal du sørge for at de ikke bruger deres rigtige navne på websteder eller siger, hvor de virkelig bor. Sørg også for, at de kun taler med familie og kendte venner. Da de bliver ældre kan du overveje at lade dem bruge chatrum eller interagere på spil med mennesker uden for deres cirkel. Gør dette kun, hvis de har taget ansvarlige valg hele tiden.

4.

Begynd at overvåge dem tidligt, og stop aldrig. Selvom dine børn er i klasseskole, og måske går de kun online for at lave lektier eller bruge børnevenlige websteder, de er ikke sikre. Prædatorer retter sig specielt til børn, fordi de kan være lette ofre. En psyko lader til at være et barn selv indtil de får nok information om dit barn til at kontakte dem. Den bedste måde at overvåge dem på er at sidde ved siden af ​​dem, mens de er online, og se, hvad der foregår. Også fortælle dem om farerne online (at være passende i alderen) og opfordre dem til at rapportere om noget, der ikke synes rigtigt for dig. Måske kan du endda spille spil med dem, der ville være en stor bindingsmulighed og gøre dig fortrolig med de websteder, de har Gå til.

5. Indstil tidsgrænser for at hjælpe det ikke med at blive en prioritet for dine børn. Hver teenager, jeg hører sidst, siger, 'kan jeg kontrollere min MySpace' tid! Også jo længere du tillader dem at være derhen, desto mindre sandsynligt vil du give, hvad de laver din opmærksomhed. Du bliver keder dig efter et stykke tid for at se dem uploade det milliont billede af dem selv! Opmuntre dine børn til at interagere med deres familie og venner uden for et websted for at udvikle sunde, ægte relationer.

6.

Hvis du tillader dine børn at have en mobiltelefonmonitor, så godt. De kan gå online på den måde Også kend deres adgangskoder, sæt deres privatlivsindstillinger højt og overvåge tekster og fotos. Teenagere er blevet ødelagt af sende raske billeder.

7. Overvej ikke engang at lade unge børn gå online. Hvis de vil bruge computeren, fordi en ældre søskende gør det, skal de bruge et computerspil, du ejer, så de ikke behøver at gå online. Beslut, hvilken alder du vil tillade dem at gå online, og til hvilke websteder.

8.

Da de bliver ældre, og du føler, at de gør ansvarlige online-valg, kan du give dem lidt mere plads, men hold computeren i stuen, stuen, køkkenet osv. . Det er ikke en god ide for børn at have en computer på deres værelse, indtil de er ansvarlige nok. Du kunne ikke overvåge alt, hvad der foregår.

9. Før dine børn går i seng, eller endda hænger ud hos en vens hus, skal du sørge for at tale med vennens forældre om dine regler om computerbrug. Hvis du kan fortælle i samtalen, de ikke vil respektere dine ønsker, så prøv at få din barns ven til at komme til dit hus. Alternativt, hvis du er kommet til punkt hvor du kan stole på dine børn, skal du blot minde dem om, at dine regler gælder overalt, hvor de er.

10.

Da de bliver ældre, vokser behovet for privatliv. , men du skal balancere det med at holde dem sikre. Vær ikke deres ven, vær deres forælder. Når du ved, kan du stole på, at de tager ansvarlige beslutninger online, giver dem deres plads. Dette er lige så vigtigt som overvågningen var tidligt. Dette bygger deres tillid, idet man ved, at du stoler på dem, og du ved, at du har givet dem gode computervaner for livet.

Tips og advarsler

  • En masse videospil systemer giver dig mulighed for at gå online og sende billeder så overvåge dem og begrænse tiden.
  • Hvis de ikke vil give dig deres adgangskoder, lad dem ikke gå online
  • Overvågning brugen sikrer også, at du ikke får en computervirus eller har en vigtig fil ved et uheld slettet
  • Google dine børn 'navne regelmæssigt for at se, hvad der kommer op, og advaret nogle børn kan oprette en anderledes konto så kig efter kælenavne også.
  • Skrigshistorier dukker op hele tiden om rovdyr, der skader børn, efter at de har kontaktet dem online. Børn overvåges ikke nok af deres forældre. Selvfølgelig vil forældrene beskytte dem, men kan ikke vide, hvordan man gør det korrekt. Følg denne trin for trin vejledning for at holde dine børn sikre.