Sådan opretter du Linksys Wireless-G i en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut kabelmodemet til Wireless-G router. Sluk kabelmodemet og Linksys Wireless-G router, inden du forbinder dem. Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til kabelmodemet, og indsæt den anden ende i porten mærket 'Internet' på bagpanelet på Wireless-G router. Denne port er placeret ved siden af ​​routerens strømforsyning.

2.

Slut computeren til Wireless-G router. Med den bærbare computer slukket, skal du slutte den ene ende af en anden Ethernet-kabel (den ene er pakket med Wireless-G router) i din bærbare computers Ethernet-port. Placeringen af ​​din bærbare computers Ethernet-port afhænger af din bærbare computers model, men den er typisk placeret på bagpanelet. Sørg for at sætte Ethernet-kablet i den rigtige port på din bærbare computer --- ikke dial-up modem-port. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til en af ​​de fire Ethernet-porte på Wireless-G-routerens bagpanel. Det betyder ikke noget, hvilken Ethernet-port du bruger.

3.

Tænd for kabelmodemet, Wireless-G router og bærbar computer, i den rækkefølge. Slå først på kabelmodemet, og vent derefter, indtil det forbinder til din bredbåndsleverandørs server. Statusindikatorerne på kabelmodemets frontpanel blinker, når den er sluttet korrekt, hvilket indikerer, at den sender og modtager data. Derefter skal du tilslutte Wireless-G routerens strømforsyning til strømporten på højre side af routerens bagpanel, og tilslut derefter adapteren til en stikkontakt eller overspændingsbeskytter. Tillad mindst to minutter, så Wireless-G-routeren helt kan oprette forbindelse til kabelmodemet. Når du har tilsluttet, lyser Wireless-G routerens statuslys. Til sidst tænder du din bærbare computer. Indsæt installations-cd'en, der fulgte med din router, og følg instruktionerne på skærmen for at indstille de grundlæggende indstillinger for routeren. du har ikke installations-cd'en, kan du downloade softwaren fra linksys.com s support side (se ressourcer).

4.

Log på Wireless-G router s standard IP adresse for at ændre avancerede indstillinger. Åbn en webbrowser på din bærbare computer og skriv '192.168.1.1' i adresselinjen, og tryk derefter på 'Enter.' Dette er Wireless-G routerens standard IP-adresse. Dette vil indlæse et 'brugernavn' og 'adgangskode' dialogboks. Læg tekstboksen 'brugernavn' tomt og skriv 'admin' for adgangskoden. Klik på 'OK' for at indlæse Wireless-G routerens indstillingsside.

5.

Konfigurer sikkerhedsindstillingerne og de trådløse indstillinger. På hjemmesiden til Wireless-G routerens hjemmeside, Du finder flere faner til ændring af routerens indstillinger. Klik på fanen 'Sikkerhed' for at ændre standard SSID (trådløst netværk) til et brugerdefineret navn på op til 32 tegn og ændre den anvendte type kryptering (WPA-PSK er anbefales.) Når du har foretaget disse ændringer, skal du klikke på 'Gem indstillinger.' Setup er nu færdig.

En trådløs router er en netværksenhed, der giver dig mulighed for sikkert at tilslutte din bærbare computer eller anden trådløs enhed til et kabelmodem og internettet uden et Ethernet-kabel. Linksys Wireless-G router er et router mærket af Cisco, der bruger 802.11g, en IEEE trådløs netværksstandard med en maksimal dataoverførselshastighed på 54 Mbps. Før du kan få adgang til internettet på din bærbare computer ved hjælp af Wireless-G router, skal du tilslutte og oprette routeren og derefter konfigurere sine avancerede indstillinger.