T4 Vs. T3 linje internetadgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilgængelige forbindelser

Når folk taler om forbindelser, hører du T1, T3 og T4 samt DS-1, DS-4 og andre. T1 og DS-1 er omtrent det samme. Der kan være nogle mindre tekniske forskelle, men vilkårene kan bruges ombytteligt.

T3 og T4 linjerne kræver fiberoptik, mens en T1 linje transporteres over normale kobberlinjer. Dette gør T3- og T4-linjer lettere at installere, da det er lettere at installere en fiberoptisk linje end tre eller fire kobberlinjer.

Linjetyper

En T1-linje svarer til 24 telefonlinjer. En T1 kan klare 1,5 millioner bits per sekund. Det er vigtigt at bemærke, at det er 'bits' per sekund og ikke 'bytes' per sekund. I computerbetingelser er en byte 8 bits. Så en linje, der kan transportere 1.500.000 bits per sekund, kan bære 187.500 bytes per sekund. T1-linjer bruges typisk af små virksomheder til deres netværk til at betjene websider fra deres egne servere.

T3-linjespecifikationer

En T3-linje kan bære 44.736 millioner bits per sekund. En T3 svarer til 28 T1 linjer. T3-linjer er de mest almindelige for store virksomheder, der har brug for meget dedikeret båndbredde til deres netværk udelukkende eller til internetforbindelse til deres servere. T3-linjer bruges stadig meget af mange mellemstore virksomheder, som er T1 linjer. T3 og T1 er de mest udbredte.

T4-linjespecifikationer

En T4-linje kan bære ækvivalenten af ​​seks T3-linjer. En T4 kan bære 274.176 millioner bits per sekund. Denne type linje anvendes kun af større virksomheder. Fra og med 2009 bruger Sprint T4 linjer til sin internet backbone. Internet backbone er et netværk, der krydser USA flere gange såvel som rundt om i verden og bærer hele internettet.

Konklusion

Der er mange overvejelser, der skal tages i betragtning, når man forsøger at bestemme hvilken type linje der er behov for for en virksomhed. Virksomheden skal afgøre, om den kun behøver netværksforbindelse eller internetadgang. Disse dedikerede linjer kan være ret dyre, så virksomheden skal budgettere for omkostningerne. Når du forsøger at træffe beslutningen mellem en T3 linje og en T4 linje, er de vigtigste overvejelser, hvor meget båndbredde du har brug for, og hvor mange penge du skal bruge på linjen. Det andet spørgsmål kan være let at svare, men den første kan være meget vanskeligere.