Trådløst kamera Vs. Kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele ved kabel

Kablet selv, når det installeres korrekt, anses for at være tæt på 100 procent pålideligt, forudsat at der ikke påføres skade. Mekanikerne til at installere kabel er velforstaaet og kan underleveres til licenserede installatører i stort set alle steder. I mange tilfælde gør det muligt at køre kablet og bære strømmen til kameraet i samme ledninger, hvilket gør kablet til et foretrukket valg, når udstyr monteres på fjerntliggende steder.

Ulemper ved kabel

Utilsigtet kabelnedskæringer eller skader på Kabelbeskyttelsen kan opstå på grund af byggearbejde, som i tilfælde af, at kablet kan være skjult inde i vægge. Skader på grund af isopbygning er en anden trussel mod kabling, der kan opstå, når kablet monteres på udvendige bygningsflader og i klimaer frysning er almindeligt. Selv kabel, der er spændt på hjælpepoler, kan være sårbart for isopbygning eller den almindelige trafikulykke. Kabelinstallationer inde i en færdig bygning kan være meget dyre at skjule eller når de bliver udsat, kan opfattes som grimme ud fra et indretningsperspektiv .

Fordele ved trådløs

En fordel ved trådløs teknologi er, at den kan installeres ret hurtigt. I tilfælde hvor kameraer skal indsættes på tværs af flere ubundne bygninger w ubesværet kan indsættes i løbet af få timer. I modsætning hertil kan kabling forlange længere tid, når elværker er involverede eller ingeniørstudier og byggetilladelse er påkrævet. Trådløs giver også fleksibiliteten til at flytte et kamera hurtigt, midlertidigt eller permanent som nødvendigt uden at skulle restrahere kabel.

Ulemper ved trådløs

Alle trådløse teknologifunktioner bruger et stykke RF-spektrum til at bære video-streams fra kamera til overvågning station samt sende kommandoer til tilt og zoom kontrol tilbage til kameraet hvis det kræves. Hvert enkelt kamera forbeholder sig en del af det samlede trådløse spektrum dedikeret til sin egen operation. Det betyder, at det samlede antal trådløse kameraer, der kan implementeres på et trådløst netværk, er begrænset af det samlede tilgængelige spektrum, der leveres til det trådløse afleveringssystem. Lad os eksempelvis angive, at et trådløst kamera netværk under overvejelse omfatter 8MHz spektrum for kameraerne til at sende video til overvågningsstationen. Hvis hvert kamera kræver en dedikeret 1MHz-del af det medfølgende spektrum til brug, kan kun kun otte kameraer installeres i et givet dækningsområde. Hvis flere kameraer skulle installeres, ville disse ekstra kameraer skabe interferens for de oprindelige otte ved at forsøge at bruge det allerede anvendte stykke spektrum. Desuden har IP-kameraer, især sorten, der bruger WiFi, det potentielle problem at blive taget off-line, uheldigt eller bevidst, på grund af forstyrrelser. I sikkerhedsapplikationer kan dette være en reel bekymring.

Kontrol og ledelse

Det er også nødvendigt at forstå, at evnen til at kontrollere en kamera og få det til at hælde eller zoome kan være afgørende for mange applikationer. Udstedelsen af ​​kommandoer udføres ved at sende en kommando fra overvågningsstationen til kameraet, der fortæller kameraet, hvad de skal gøre . Selv om dette er trivielt at gøre på tværs af et kablet netværk, når et trådløst netværk implementeres, specifikt en baseret på en halv duplexteknologi som WiFi, kan der opstå et problem, da antallet af kameraer på netværket øges. På et tidspunkt vil flere videostrømme blive ledet tilbage til overvågningsstationen, og evnen til at sende kommandoer til et kamera vil afbryde videostrømmen / -strømmene på de andre kameraer. Dette er ikke et uoverstigeligt problem, og med korrekt design kan minimeres, hvis det ikke er helt elimineret, men dette skal tages i betragtning, når design og planlægning af kameraets implementering er ved at blive konstrueret, ikke efter at konstruktionen er afsluttet. Ved evaluering af konkurrerende teknologier, som f.eks. Trådløse versioner med kabler med kameraer, er det vigtigt at vurdere hver valgmulighed, der er baseret strengt på pris versus ydeevne. For at beregne en samlet pris skal der tages hensyn til omkostningerne ved selve udstyret samt alle tilknyttede installationsomkostninger, herunder kabelføring og eventuelle serviceopkald, der genereres af dette udstyr under dets driftstid. Den samme undersøgelse gælder også for ydeevne, men dette kriterium måles igen over udstyrets hele levetid.