Tutorial om netværkshæftet opbevaring

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Indstil tilladelser på serveren

Det første trin i opsætningen af ​​datalagring via et netværk er indstillingsrettigheder, der giver brugeradgang, men ikke kompromitterer sikkerhed. For større netværk, der har brug for strammere sikkerhed, kan der indstilles tilladelser tillade brugere at læse og skrive til filer, men forhindre sletninger. For små hjemmenetværk er der ikke brug for sådanne strenge tilladelser. Administratoren kan bare åbne det delte netværksdrev til de andre computere i hjemmet eller mindre kontoret.

For at indstille tilladelser på et delt drev skal du højreklikke på mappen i Windows Stifinder og vælge 'Deling'. Vælg indstillingen for at dele mappen og klik på fanen 'Sikkerhed'. Bemærk det navn, der er angivet i 'Alias' -mærket. Dette er navnet på det delte netværksdrev, der skal bruges, når det kortlægges til et drevbogstav på klientens pc'er.

På fanen 'Sikkerhed' gives en liste over brugere, der i øjeblikket har adgang til enheden. Inkluderet i listen er 'Alle.' For små netværk giver denne indstilling adgang til alle på netværket, så du behøver ikke indstille flere tilladelser. Hvis dette er et større netværk, kan administratoren stramme sikkerheden ved at fjerne gruppen 'Alle' og vælge og vælge, hvilke brugere der skal medtages.

Kortlæg drevet

Når tilladelserne er indstillet på serveren, skal du kortlæg drevet til et drevbogstav på klientmaskinerne. Dette giver brugerne mulighed for at gemme filer på den eksterne harddisk.

I Windows Vista er der en knap øverst i vinduet Windows Stifinder, der er mærket 'Map Network Drive.' For Windows XP-brugere er 'Kortnetværksdrev' -knappen placeret i menuen Windows Explorer 'Værktøjer'.

Når vinduet til netværksdrev er åbnet, skal du søge efter netværksdrevets placering på serveren. Dobbeltklik på mappen, og netværksdrevet er kortlagt til et drevbogstav (fx Drive Z :) på klientmaskinen. Sørg for, at de rigtige tilladelser blev givet ved at gemme en fil til den nye lagerplacering. I modsætning til en harddisk, der er indbygget i eller direkte forbundet til en computer, er der netværkstilsluttet lagring tilgængeligt over et computernetværk. Lagring af filer til et netværkskort er en praktisk metode til at oprette sikkerhedskopier til flere computere.
< br /> Når der udføres under Microsoft Windows-operativsystem, involverer processen med at forbinde brugere til netværkstilsluttet opbevaring at give tilladelser til hver klientcomputer på netværket og 'kortlægge' netværksdrevet på klientmaskinerne. Netværksforbundne drev giver en Netværksadministrator er en nem måde at sikkerhedskopiere filer på en centraliseret placering på netværket.