Typer af internetleverandører

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabel Internet

Kabel Internet giver en internetforbindelse ved hjælp af det eksisterende kabel-tv-trådnetværk. Da alle abonnenter i et område forbinder til et netværk, og dermed båndbredde deles mellem brugere på netværket, skal brugen reguleres på kabelmodemet i hjemmet. Kabelmodemet relæerer og regulerer mængden af ​​båndbredde, der anvendes over en periode, hvilket gør det muligt at dæmpe båndbredden i spidsbelastninger for at forbedre det samlede systemydelse.

Digital Subscriber Line-DSL

DSL giver hastigheder på 246 kilobytes pr. Andet til 24.000 kilobytes per sekund. DSL-rygraden er bygget på eksisterende telefonledninger, selvom abonnenter ikke behøver at være faste telefonkunder for at få DSL.

Den nyere term for DSL er ADSL, som står for Asymmetrisk Digital Subscriber Line. Nyere teknologier introduceres til DSL-konceptet, hvilket giver mulighed for hurtigere hastigheder og forbedret service. VDSL blev for nylig udgivet og bruges til at transportere video, telefon og internet til abonnenters hjem.

Satellit Internet

Satellit Internet er en nyere teknologi på markedet. Satellit Internet giver begrænset tilslutning til abonnenter, da vejret kan hindrer downloadhastigheder, så satellit er kun en sand mulighed for abonnenter, der bor i landdistrikter, hvor brug af andre udbydere ikke er muligt. Der er nyere satellitteknologier, der kommer på markedet, der gør det lettere for abonnenter at Brug båndbredde efter behov, som f.eks. satellitkort, der kan bruges under rejse og internet via satellit-telefon. Begge metoder er i øjeblikket under udvikling, men viser løfte om at gøre satellit til en mere levedygtig bredbåndsudbyder.

Opkald Internet

For mange mennesker er opkald til internettet deres første metode til internetforbindelse. Brugere er tilsluttet til netværket ved at ringe til et adgangstal ved hjælp af deres faste telefonlinje. Opkaldsforbindelser fungerer meget lavere hastigheder end andre forbindelser, hvilket gør streaming media og online spil næsten umuligt. Men dial-up er ofte den eneste levedygtige metode i landdistrikter, hvor bredbåndsinternetforbindelse ikke er etableret. Nogle virksomheder tilbyder bredbånd til blot et par dollars om måneden, så de lave omkostninger trækker i nogle abonnenter, selvom abonnenttotalerne fortsætter med at falde.

Hvilke valg der skal vælges

Den nødvendige tilslutning er i vid udstrækning bestemt ud fra abonnent brug og nødvendige hastigheder. Omkostninger er også en stor faktor for at fastslå behovet for højere hastigheder og pålidelighed. Folk i landdistrikterne har ofte kun to valg - satellit eller opkald, mens brugere i byen har mange flere muligheder. Det er vigtigt at tage et kig på spil, downloade og streaming mediebrug, før du beslutter dig for en udbyder for at træffe en uddannet beslutning om hvilken forbindelsesmetode passer bedst til brugeren. Der findes flere forskellige typer internetservice, der leveres af en række virksomheder, der ofte leverer mere end én type service til deres kunder. Mens der hurtigt udskiftes med hurtigere metoder, kræver opringning stadig 7 procent af markedsandel for internet service. Kabel Internetudbydere fortsætter med at dominere internetudbydere i hastighed og omkostninger ved service, selv om DSL stadig er en konkurrent, og der er nye udbydere på markedet, der hævder deres andel.