Computerserver Definition

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Maskinen

Der er komponenter, der er nødvendige for at oprette en server, uanset om det er et lille hjemmenetværk eller en stor virksomhedsorganisation. For det første skal serveren have et netværkskort. Servere er maskiner på et netværk, så kabling og netværkskonfigurationer er også nødvendige. For store virksomheder skal serveren have en hurtig CPU (central behandlingsenhed), harddisk og hukommelse til flere tilsluttede klientanmodninger. Småhjemvirksomheder kan bruge en simpel desktop-maskine, selv om en hurtigere computer vil forbedre hastigheden af ​​filoverførsler.

Software

Store virksomheder kræver specifikke operativsystemer, der omfatter netværkssikkerhed og indstillinger. Microsoft leveres f.eks. med serversoftware, der indeholder værktøjer til sikkerhed, printeropgaver og backup procedurer.Disse operativsystemer leveres også med hosting processer som Internet Information Server (IIS) til servering af web-applikationer. Små virksomheder og hjemmenetværker kan også bruge server operatin g-systemer, men de kan også bruge almindelige klientoperativsystemer som Windows XP eller Vista.

Fildeling

Servere bruges normalt til fildeling og sikkerhedskopiering. Serveren har stor harddiskkapacitet, så filerne og applikationerne er gemt på maskinen. Filerne sikkerhedskopieres derefter til en medieenhed som en dvd, cd-rom eller en anden harddisk på netværket. Dette er også gavnligt for opbevaring af applikationsinstallationsfiler. Nye klientmaskiner kan nemt installere software ved at downloade softwaren på netværket.

Udskrivning

Servere bruges til tildeling af printer og sikkerhed. I store virksomheder er de mange printere placeret på netværket. Administratoren kan have, at kunder fra en faktureringsafdeling kun udskriver til enheder inden for den pågældende organisation. En server kan bruges til at begrænse de områder, hvor klientcomputere kan udskrive. For mindre netværk er disse sikkerhedsforanstaltninger ikke nødvendige, men en server kan stadig bruges til at være vært for printerdriverne og udskrive spooling.

Netværkssikkerhed

Servere giver også værktøjer til administrativ adgang og klientforbindelse til netværket Operativsystemer som Windows giver værktøjerne i et centralt område kaldet Active Directory. Dette er en central applikation, hvor administratorer kan tillade, nægte og begrænse adgang for klienter og computere. Administratorer kan også konfigurere indstillinger til e-mail og udskrivning. Selv om dette niveau af sikkerhed Det er ikke nødvendigt for hjemmenetværk, det kan bruges til computeradgang og e-mail hosting på et privat domæne. Selv om dataservere kun var en del af virksomhedsnetværk, er servere nu blevet en del af mindre, hjemme- eller kontornetværk. Servere kan bruges til flere funktioner, såsom understøttelse af filer, sikkerhedskopiering, sikkerhed eller spil. For virksomhedens applikationer er servere normalt kraftfulde maskiner, som kan håndtere mange forespørgsler fra kunder. Hjemmekontorer eller små kontorer servere kan være et andet skrivebord, der bruges til fildeling og udskrivning.