Er en firewall nødvendig for opkald til internetadgang?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Firewall Beskrivelse

Meget navne firewall giver indsigt i, hvordan denne sikkerhedsfunktion hjælper med at beskytte dit program. Som dennes navnebringer holder brandvæsenets design det 'dårlige' spredning i denne sag, ondsindet hensigt. Der er to grundlæggende typer firewalls til den gennemsnitlige internetbruger. Pakkefiltrering (dynamisk eller statisk) scanner den indgående information til accept eller afvisning baseret på et defineret regelsæt. Applikation eller proxy firewall benytter en proxyserver til at kanalisere og overvåge al internettrafik igennem. Begge er effektive til at reducere risikoen for skade på dit system og oplysninger.

Firewall bruger

Både store forretningssystemer og personlige computere bruger firewalls. Firewalls job er at forhindre hackere i at få adgang til eller angribe systemet. Angrebene kan være ondsindet eller blot en gener for systemets ejer. Uanset hvordan det er uautoriseret adgang til din computer og muligvis dine personlige oplysninger. Disse komponister af virus, trojanske heste og orme skaber problemer, som er mere komplekse, og firewall-sikkerhed ændres stadig for at holde op med det konstante behov.

Opkaldsforskel

Dial-up Internet varierer fra bredbåndsinternet på mange forskellige måder. Det mest mærkbare er hastigheden. Med de bedste modemhastigheder på 56 Kbps er opkaldsadgang kun 5\% af, hvad nogle af de laveste bredbåndshastigheder er. Med opkaldsadgang ændres din internetprotokol (IP) adresse hver gang du opretter forbindelse til forbindelse. En IP-adresse er din computers numeriske adresse. Bredbåndsforbindelser er altid tændt, mens dial-up kun åbner adgang, når den er indtastet. Indkaldsomkostningerne er betydeligt mindre end bredbånd.

Fordele

Firewall-beskyttelse ville give dit system et ekstra sikkerhedsniveau. oplysninger, såvel som dit udstyr, ville have et andet niveau af beskyttelse mod uønsket invasion. Hackers 'forsøg og de ondsindede programmer, de skriver begge, bliver mere snigende hvert år. Du kan sætte en deadbolt på en dør, der allerede har en lås; Det samme gælder for internet sikkerhed.

Overvejelser

De fleste årsager til, at firewalls er så nødvendige på bredbåndsforbindelser, er de samme grunde til, at en opkaldsforbindelse er mere iboende sikker fra den. Der er ingen konstant forbindelse til internettet, og IP'en ændres med hver forbindelse, hvilket gør det vanskeligere for hackere at finde og få adgang til systemet. Derudover er en firewall ikke det eneste beskyttelsesniveau, din computer skal have. Virus kan komme fra downloadede filer og ondsindede websteder eller e-mails. Anti-virus og spionvarebeskyttelse er også meget vigtigt. Internet sikkerhed bliver stadig mere nødvendig. Sikkerhedssoftwareleverandører tilbyder anti-virus, spyware og firewall beskyttelse. Mange bredbåndsinternetbrugere har firewallbeskyttelse, eller endda flerkoblet firewallbeskyttelse. Hvis du ikke har lavet bredbåndsspringet endnu, kan du måske undre dig over, om din opringning af internettet kræver firewall-beskyttelse.