FAQ til computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er en router?

En router er den centrale komponent i netværket. For små netværk er der kun brug for en router. For store virksomhedsnetværk kan flere routere være til stede, og hver bruges til at segmentere netværket. Routere styrer trafikken modtaget fra en anden maskine ved at sende pakken til destinationscomputeren. Routere bruges også som firewalls ved at afvise trafik, hvis det ikke er tilladt at indtaste fra internettet til det interne netværk.

Hvad bruges til at forbinde maskinerne?

De to vigtigste kommunikations hardware til et netværk er trådløse netværk og kabler. Kabler er ledninger, der forbinder fra computeren til routeren. Trådløse routere tillader maskiner som laptops at oprette forbindelse til netværket. Ethernet-kabler er tilgængelige på enhver computer hardware butik. Trådløs teknologi kræver kun en trådløs router og et netværkskort i den bærbare computer.

Hvad er TCP / IP?

TCP / IP er den fælles protokol, der anvendes på netværk. Det er også protokollen fra internettet. TCP / IP er protokollen, der pakker information og ruter den til destinationscomputeren. For store pakker segmenterer TCP / IP også pakkerne. Disse pakker er stemplet med et segmentnummer og sendt til destinationscomputeren. Destinationscomputeren sætter derefter stykkerne sammen igen og viser informationen til brugeren.

Hvad er netværkskort?

Netværkskort er komponenterne i maskinen, der gør det muligt for en computer at oprette forbindelse til et netværk. Når en bruger opretter forbindelse til netværket, er en IP-adresse bundet til netværkskortet. Denne IP-adresse bliver en unik adresse til maskinen, hvor routeren sender datapakker. Netværkskort kan være trådløse eller hardwire-forbindelser.

Har jeg brug for en server?

Servere er hurtige maskiner, der behandler data og gemmer store applikationer til netværksbrugere. Disse er gavnlige for store, corporate netværk. En server er dog ikke nødvendig på et netværk. Peer-to-peer-netværk kan oprettes i hjemmet eller endda et lille kontor. Peer-to-peer-netværk har ikke sikkerhed som et netværk med en server, men de gør det nemt for hjemmebrugere at dele data på tværs af et netværk. Når du opretter et netværk, kan nogle af de tekniske problemer, der opstår, være frustrerende. Nogle grundlæggende spørgsmål og svar hjælper netværksejeren med at fejle eventuelle problemer, der opstår under opbygningen af ​​netværket. Det hjælper også netværksadministratoren med at undgå almindelige fejl ved opbygningen af ​​sit første netværk. Selvom det er hurtigt at opbygge et lille netværk, kan nogle almindelige problemer tage timer til fejlfinding.