Hvad er et Express-kort til en bærbar computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Et Express-kort til en bærbar computer er en type adapterkort, der passer ind i en Express Card-slot, der er indbygget i computeren. Et Express Card kan variere fra en trådløs kortadapter til en USB-port til et hukommelseskort eller en specialforbindelsesport. Selve kortet har en specifik funktion baseret på kortets designformål. En bred vifte af Express Card-typer findes og passer ind i Express Card slot.

Typer

De to typer af Express-kort indeholder 34mm og 54mm kortene. Målingen, som hver type er opkaldt efter, er kortets bredde. Express-kortpladsen på en bærbar computer kan enten være en Express / 34 eller en Express / 54, hvor hvert nummer repræsenterer bredden af ​​selve pladen.

Funktioner

Express-kortspor på en bærbar computer giver dig et bredt vifte af muligheder til brug. Ekspressionskort kan fremstilles til at fungere som alt fra et trådløst / bredbåndskort eller en ekstra USB-port til en Bluetooth-adapter eller en lagerenhed.

Fordele

For bærbare computere er størrelse og bærbarhed et problem. Laptop beslutningstagere forsøger at passe flere og flere komponenter i mindre bærbare computere, og en Express Card slot kan hjælpe i denne proces. Da Express Cards kommer i en bred vifte af funktionelle adaptere, kan en bærbar computerproducent inkludere et Express Card slot på en bærbar computer i stedet for ekstra porte eller interne kort.

Overvejelser

Mens et Express Card / 34 slot kan spare plads , et Express Card / 54 slot på en bærbar computer kan tilbyde et bredere udvalg af anvendelser. Dette skyldes, at skaberne af Express Card-slots har designet 54mm-pladsen til at acceptere både 34mm og 54mm-kort, mens 34mm kun kan acceptere mindre kort.

Misforståelser

Et Express-kort er ikke et SD-kort eller en micro SD kort. Det er også vigtigt at bemærke, at et PCMCIA-kort er længere end et Express-kort; ældre pc-kort fungerer ikke med et Express Card-kort, og Express Cards fungerer ikke med PCMCIA eller CardBus-slots. Forbindelsen slutter på PC CardBus og PCMCIA kort er bredere end Express Cards, hvilket gør dem uforenelige med Express Card 34 eller 54 slots. Bærbare computere er kompakte og bærbare. For at reducere vægt og størrelse søger laptop beslutningstagere altid måder at gøre bærbare computere mindre og lettere. Et Express Card slot giver mulighed for forskellige Express Cards, hver med en anden funktion, der skal indsættes i slotten efter behov og erstattes med et andet kort, når en anden type port eller funktion er nødvendig. Flere porte kan i det væsentlige kombineres til en ved hjælp af Express Cards med et Express Card slot.