Hvad er proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation af en proxyserver

Du kan kontrollere, om du er forbundet til internettet via en proxyserver ved at kontrollere internetforbindelsesindstillingerne i din browser. I Internet Explorer, for eksempel, ville du klikke på Værktøjer - u0026 gt; Internetindstillinger - u0026 gt; Tilslutninger - u0026 gt; LAN-indstillinger. Hvis 'Brug proxy for dit LAN' er markeret, betyder det, at du har en proxyserver på dit netværk, og det filtrerer din adgang til internettet.

Kontrol af proxyserverindstillinger

Det er let at kontrollere, hvilken indstillinger, som din proxyserver bruger (hvis disse oplysninger bliver bedt om, når du fejler din forbindelse) ved at få adgang til de tidligere beskrevne LAN-indstillinger, og derefter klikke på 'Avanceret'. Her kan du se alle de komplekse oplysninger, der bruges til at få adgang til serveren. < h2> Konfiguration af en proxyserver For at du kan oprette forbindelse til internettet via en proxyserver har du brug for to oplysninger: Serverens IP-adresse og portnummeret, der bruges til forbindelse med computerens terminaler på netværk. Begge disse kan hentes fra din netværksadministrator, hvis du selv skal konfigurere forbindelsen. Derefter skal du få adgang til proxyserverindstillingerne i din browser til konfiguration. I Internet Explorer skal du klikke på Værktøjer -> Internet Opt ioner - u0026 gt; Tilslutninger - u0026 gt; LAN-indstillinger, og indtast derefter IP-adressen og portnummeret i Proxy Server-sektionen.

Åbn proxyserver

Nogle websteder begrænser adgangen til IP-adresser fra kun en bestemt region, eller hvis du er placeret på den sorte liste , kan nægte adgang fra din computer. Dette kan gøres ved at identificere de IP-adresser, der er tildelt computere på et netværk og derefter blokere dem. Der er dog anonyme gratis åbne proxyservere på nettet, som du kan oprette forbindelse til ved hjælp af den leverede IP-adresse og portnummer. Når du er tilsluttet, vil din rigtige IP-adresse ikke blive afsløret, da den åbne proxyserver har sin egen.

Konklusion

Proxyservere giver to vigtige tjenester: gateway til internettet og beskyttelse af netværket som en firewall. Selv om begge kan bruges på samme maskine, behøver de ikke at være en del af den samme server. Nogle gange bruges forskellige computere til hver del af serveren, hvilket kan nedsætte driftshastigheden, men giver mere beskyttelse i tilfælde af en virusinfektion. En proxyserver er teknisk en gateway mellem det netværk, du er på, og internettet. Det beskytter netværkscomputere mod uautoriseret adgang og kan også forhindre brugerne i at få adgang til bestemte websteder. En proxyserver lagrer også de besøgte websider fra hele netværket i cachehukommelsen, hvilket gør adgangen til disse sider hurtigere, da serveren ikke skal tilbage til nettet hver gang de bliver anmodet om. I en nøddeskal filtrerer en proxyserver både indgående og udgående webadgangsforespørgsler til brugerne på netværket.