Hvordan virker WiFi Hotspots?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Radiobølger

WiFi-hotspots er ikke forskellige, hovedsageligt til radiostationer, begge transmitterer information trådløst ved hjælp af radiobølger. For at forstå, hvordan dette virker, kræver en grundlæggende forståelse af radiobølger.
Radiobølger er den laveste energien i det elektromagnetiske spektrum, det vil sige radiobølger er en form for stråling. Andre former for stråling omfatter lys, mikrobølger og røntgenstråler. Radiobølger kan oprettes ved at sende en elektrisk strøm via en senderantenne, fordi dette forårsager vibrationer, der skaber radiobølger.
Radioer og tv bruger radiobølger til at udsende information. En sender, der typisk er placeret på et stort tårn, sender lyd og visuel information gennem luften i form radiobølger. Disse bølger hentes derefter af en modtager, f.eks. dit fjernsyn eller radio.

Trådløst internet

Routeren er transmitteren på trådløst internet, selvom det også modtager data. En router tjener to formål: at netværk alle th e computere, der er tilsluttet det, og at forbinde disse computere med internettet. En trådløs router udfører alt dette uden at have computeren tilsluttet den. Den måde, dette gøres på, varierer ikke meget fra traditionel udsendelse: routeren modtager anmodninger fra computere på netværket og sender oplysningerne tilbage til maskinen.
En computer kan kun bruge et trådløst netværk, hvis det har et trådløst kort, som er modtageren af ​​trådløst internet (selvom det også sender information). Dette kort kan oprette forbindelse til trådløse routere og sende og modtage signaler fra dem. Uden denne teknologi er WiFi-netværk ubrugelige for dig, så sørg for, at din bærbare computer har en, før du forsøger at bruge en.

WiFi Hotspot

En WiFi-hotspot er ikke mere end det område, en given router dækker. Caféer, hoteller eller lufthavne installerer en trådløs router med internetadgang og giver dem offentligheden mulighed for at bruge. I mange tilfælde er denne adgang gratis, men nogle WiFi hotspots kræver, at brugerne betaler for at få adgang.