Oplysninger om webcastning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Begrebet opstod først under navnet 'buffered media', da den blev introduceret i 1989. GTE Laboratories præsenterede konceptet om, at en computer en dag ville have mulighed for at modtage medier hurtigere end en person kunne se eller lytte til det, når man diskuterer muligheden for at nyde en bestemt del af en mediefil uden at skulle downloade det i sin helhed. James Paschetto fra GTE afslørede en fungerende prototype af teknologien, og den blev først sat i brug i 1993 i form af HotelView, som gjorde det muligt for modtagere at tage virtuelle videoture af hoteller. Et år senere blev University of North Carolina WXYC den første radiostation for samtidig at webcasts indholdet.

Teknisk information

Webcasts bruger oftest Real-Time Transport Protocol (RTP) til at overvåge transmissionsstatistikker og forsikre Overgangskvalitet. Bruger Datagram Protocol (UDP) kan også bruges til at forbinde en medieafsender til modtager via et Internet Protocol (IP) netværk, men denne metode mangler de kommunikationsdialoger, der programmeres til for at sikre sekventering og dataintegritet.

Licenseret materiale

Webcast-indhold kan beskrive eksisterende radio- og tv-program, licenserede film og særlige begivenheder, men især indhold af enkeltpersoner, grupper eller produktionsselskaber, der udelukkende er oprettet for internet publikum. Fra 2009 strømmer de fleste større radio- og tv-stationer til mindst nogle af deres indhold online. I de seneste år har praksis ført til udviklingen af ​​webcasting licenser til enheder til at sende kopi skriftligt materiale på internt et.

Andre anvendelser

I stigende grad modtager seerne nyhedsindhold fra webcasts, der muliggør øjeblikkelige opdateringer. Udtrykket kan også gælde for præsentationer i erhvervslivet og seminarer inden for fjernundervisning. I 1998 blev der præcedens for webcasting-bryllupper, hvilket endda førte til udtrykket 'wedcasting', der sluttede sig til leksikonet. Webcasting bliver mere og mere almindeligt for brugere at dele i specielle arrangementer og sports spil via telecommute.

Webcasting som en industri

Webcasting har øget populariteten og måske nødvendigheden af ​​medieafspillere som RealPlayer og Windows Media Player. Nogle traditionelle tv-selskaber kræver, at brugerne downloade deres egne, og en sådan download, der er forbundet med piratkopieret indhold, er populært for at transportere vira. De samlede indtægter fra webcasting var på 3,1 mia. Dollars i forhold til 2009. Webcasting refererer til mediefiler 'streamet' over internettet hele tiden fra en udbyder til en slutbrugermodtager, der henter sit navn fra ligheder til tv og radio-udsendelse. Webcasting kan bestå af lyd og / eller visuelt indhold og er kendetegnet ved et enkelt indholdskilde, der når en række samtidige publikum medlemmer. Den første udseende af udtrykket er i Daniel Keys Moran s 1998 roman 'The Armageddon Blues.'