Problemer med trådløs DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslutningshastighed

Hastighed er den nuværende industristandard, hvormed internetudbydere måles. DSL (Digital Subscriber Line) modemhastigheder spænder fra 768 kilobytes per sekund til så højt som 7 megabyte per sekund. En megabyte og en kilobyte er måleenheder for data. Jo flere data der sendes per sekund, jo hurtigere bliver din internetforbindelse. DSL-hastigheder er langt langsommere end de hastigheder, der kan opnås fra kablet, som spænder fra 4 til 16 megabyte per sekund.

Placering

Din nærhed til din DSL-udbyder er en vigtig faktor ved at bestemme serviceniveauet du vil blive tilbudt. Jo tættere du er på din udbyder, desto hurtigere er serviceplanerne, der tilbydes. Den maksimale afstand for minimale DSL-tjenester er 18.000 meter fra udbyderen, og højhastighedstilslutninger er kun tilgængelige op til 10.000 fod. Afstandsbegrænsningerne begrænser kraftigt tilgængeligheden og kvaliteten af ​​tjenesten.

Trådløse sikkerhedsproblemer

Det største problem med enhver trådløs internetforbindelse er sikkerhed. Når du bruger en trådløs internetforbindelse, sendes der et signal fra din router, og enhver computer inden for udsendelsesområdet er i stand til at modtage den. Trådløse routere bruges ofte, fordi det gør det muligt for din computer at blive konfigureret hvor som helst inden for udsendelsesområdet, og er ikke begrænset af Ethernet-ledninger. Denne ekstra bekvemmelighed kommer dog med en pris. Broadcasting din internetforbindelse gør det langt mere tilgængeligt end at bruge en kabelforbindelse. For at begrænse adgangen til din internet-udsendelse bruges en protokol ved navn WEP (Wireless Equivalent Privacy). WEP bruger kryptering for at maskere de data, der sendes, så kun computere med en adgangsnøgle kan gøre brug af det. Denne adgangskode er oftest en adgangskode, der, hvis den er indtastet, giver den modtagende computer adgang til internettet. Der er flere begrænsninger for WEP-sikkerhed. Det mest almindelige problem er, at krypteringen ofte er valgfri, og nogle brugere kan muligvis aldrig aktivere dette program. Et andet problem er, at krypteringsniveauet ofte er svagt, hvilket gør din udsendelse tilgængelig for hackere, hvilket potentielt sætter dine følsomme data i fare. DSL-trådløst er et af de mest populære tilgængelige valg for en internetudbyder. Teknologien er imidlertid ikke blevet perfektioneret, og der findes flere begrænsninger med DSL trådløs teknologi. Disse begrænsninger spænder fra forbindelseshastighed til sikkerhed, og det er vigtigt at forstå problemerne med hver, så du kan træffe den mest velinformerede beslutning.