Sådan deler du en mappe på en Windows XP-computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at begge computere bruger de samme Windows-loginoplysninger (Brugernavn, Kodeord). Der er måder at dele uden de samme legitimationsoplysninger, men det er meget lettere, hvis du bruger det samme. I denne eHow antager vi, at du bruger det samme.

2.

På den computer, som du vil have den delte mappe på (værtsmaskinen). Vælg den mappe, du vil dele med andre computere (jeg bruger normalt mappen 'Mine dokumenter') Højreklik på den pågældende mappe og klik på 'Egenskaber'

3.

Gå til u0026 quot; Deling u0026 quot; fane. Kontroller u0026 quot; Del denne mappe på netværket u0026 quot; boks. Indtast et navn, der hjælper dig med at identificere mappen i u0026 quot; share name u0026 quot; boks. Kontrollér derefter u0026 quot; Tillad netværksbrugere at ændre mine filer u0026 quot; boks. Klik på u0026 quot; OK u0026 quot; knappen.

4.

På den anden computer (den, du vil få adgang til mappen på) Gå til u0026 quot; Mine netværkssteder u0026 quot ;. Der er normalt links under 'Start' menu og på venstre side af ethvert explorer vindue. Klik på u0026 quot; View workgroup computers u0026 quot; Dobbeltklik derefter på det computernavn, der har den delte mappe på den. Når du har klikket på det, skal du se en mappe med det navn du valgte tidligere. Nu kan du bruge og få adgang til alle filer i den pågældende mappe på begge computere.

Tips og advarsler

  • Brug samme Windows login Credentials på begge computere (Brugernavn , Adgangskode)
  • Hvis andre indstillinger ikke er indstillet korrekt, vises nogle valgmuligheder i denne artikel muligvis ikke.
  • Oprettelse af en delt mappe på dit hjemmenetværk giver dig mulighed for at få adgang til og overføre dokumenter, billeder, videoer, musik og enhver fil på flere computere. At dele en mappe er meget billigere og lettere end at bruge cd'er og USB-drev til at overføre filer.