Definition af en Usenet Nyhedsgruppe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Opfattet i 1979 har Usenet nyhedsgrupper informationer gemt på et vidtrækkende, konstant skiftende web af servere, ligesom opslagstavler fra tidlige dage af internettet.

Typer

Der er flere hundrede tusinde Usenet-nyhedsgrupper, og emnet er kun begrænset af hver skabers fantasi. Enhver kan oprette en nyhedsgruppe, men det vinder sidst, medmindre der er interesse for emnet.

Overvejelser

For at få adgang til nyhedsgrupper skal du have en læser, som organiserer og lister grupperne. Du kan bruge en webbaseret læser eller downloade et gratis læserprogram.

Misforståelser

Selvom andre P2P-websteder er blevet lukket, er Usenet en af ​​de sidste næsten anonyme metoder online til at kommunikere, hvilket gør det populært for folk handel filer.

Advarsel

Mange Usenet nyhedsgrupper har voksen indhold; Hvis du vil undgå dette, skal du indstille din læsers filter korrekt. Usenet er et af de ældste diskussionsnet på internettet. Hvert diskussionsemne har sin egen nyhedsgruppe, eller tråd, af indlæg og kommentarer, set af brugere med læserprogram. Deltagere i nyhedsgrupper deler information, meninger og endda binære filer.