Forskellige internethastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opkald

Opkaldsadgang til internettet er den billigste for alle internetforbindelser. Den bruger et modem og en telefonlinje til at ringe til en internetudbyder (ISP), men i modsætning til DSL kan den telefon, der er tilsluttet modemet, ikke bruges samtidig. Selvom det ikke er så hurtigt som andre internetforbindelser, Med en forbindelseshastighed på 56 kbps tilbyder opkaldsforbindelse en internetforbindelse af god kvalitet. Den bruges bedst til online surfing og til læsning og afsendelse af e-mail.

Bredbåndskabel

Kabel Internetadgang er den nemmeste og mest almindelige måde at oprette forbindelse til internettet til private brugere.Det er en højhastigheds-internet-tjeneste med nogle af de hurtigste forbindelseshastigheder, der er tilgængelige via et kabelmodem, som er det samme kabelsystem, der anvendes til kabel-tv. Kabel Internet har tilslutningshastigheder på op til 400 kbps per sekund og er mere end dobbelt så hurtig som opkaldsforbindelse.

DSL

En digital abonnentlinje (DSL) er en internetforbindelse, der bruger en telefonlinje og et modem. Du er stadig i stand til at brug den telefon, den er tilsluttet til på samme tid. DSL er billigt at installere og har forbindelseshastigheder på omkring 400 til 650 kbps per sekund, hvilket gør den ideel til forskellige internetaktiviteter som f.eks. Download af medier og store filer.

Trådløs

Trådløs eller Wi-Fi er en trådløs internetforbindelse, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af et skrivebord, en bærbar computer eller en mobiltelefon via et trådløst netværk, der er forbundet med et bredbåndsmodem via en router. Trådløse netværk findes i hjemmet eller kontoret og andre virksomheder som restauranter, hoteller og lufthavne, som regel gratis for at tiltrække kunder. Tilslutningshastigheder varierer mellem 384 kbps og 2,0 Mbps, hvilket er mere end dobbelt så hurtigt som en opkald.

Satellit

Satellit Internettjenester bruges ofte af dem, der ofte bevæger sig eller som bor i isolerede områder eller nye udviklingen, hvor kabel- eller DSL-adgang ikke er tilgængelig. Selvom det er dyrere end andre typer internetforbindelser, er satellitinternet en højhastighedsforbindelse til internet og meget hurtigere end opkaldsforbindelse, med forbindelseshastigheder i gennemsnit mellem 600 kbps og op til 5,0 Mbps .Det er dyrere end andre forbindelser, da installation til indendørs og udendørs udstyr som en antenne og en parabolantenn kan koste op til $600 plus månedlige tilslutningsgebyrer. Forskellige typer internetforbindelser har forskellige hastigheder målt i kilobits per sekund (kbps) eller megabits per sekund (Mbps). Disse forbindelser omfatter kabel, DSL, satellit, trådløs og opkaldsforbindelser. Den type forbindelse, som folk vælger, afhænger af, hvor forbindelsen vil blive placeret, f.eks. Hjemme eller i forretningssted, og hvad internettet skal bruges til, f.eks. At downloade store filer eller surfe på internettet. Jo hurtigere internetforbindelsen er, desto hurtigere kan du downloade streamingmedier og andre store filer.