Hardware Firewalls Vs. Software Firewalls

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Software Firewalls

Software firewalls er firewalls, der installeres direkte i computeren som programmer. Når de er installeret, aktiverer disse firewalls sig og opstilles relativt nemt. Populære software firewalls omfatter Norton Internet Security og McAfee Internet Security. Gratis firewall software, såsom ZoneAlarm og Comodo findes også. Mange software firewalls kender intuitivt populære programmer og oprettes automatisk til dem, hvilket gør dem brugervenlige.

Hardware Firewalls

Hardware firewalls har form af en fysisk enhed, der sidder mellem computeren og internettet. I modsætning til software firewalls kræver hardware firewalls en hel del arbejde at konfigurere fuldt ud. Firewalls som disse kan variere fra en simpel router til en proxyserver, der styrer al trafik til en server andetsteds på internettet, før du sender eller tager data fra en computer eller et netværk. Cisco er et af de mere populære virksomheder, der fremstiller firewall.

Firewall Effectiveness Study

Eksperter hos O ​​'reilly gennemførte en række tests mod tre bestemte firewalls: En Cisco PIX hardware firewall, en open source software firewall og en firewall, der fulgte med OpenBSD-operativsystemet. Testerne administrerede en række hacking-angrebsteknikker mod hver firewalls, lige fra at skyde en massiv mængde tilfældige data i firewallen for at forsøge at spore serveren for at skyde en ekstraordinære mængder pings ved firewallen, kendt som 'dødens ping'.

Firewall-testresultater

Testen viste, at Cisco PIX-firewallet gennem alle angrebene var beundret. Firewallen, der fulgte med OpenBSD-systemet, selvom det ikke udførte såvel som Cisco-firewallen, gjorde det også godt. Den anden software firewall mislykkedes desværre ikke for mange tests for at være pålidelige. Men hvad kan der tages i betragtning det er som tidligere nævnt, at Cisco-firewall er vanskeligt at konfigurere for ikke-tekniske personer, og OpenBSD er også svært for folk at konfigurere også.

Hvad skal du bruge?

O 'reilly' s testere gør det klart, at der for en stor virksomheds netværk eller virksomhed, der har brug for sikkerheden, er en hardware firewall vejen at gå. For den økonomisk sindede virksomhed kan det være meget billigere at konfigurere en router eller en firewall, der kører på OpenBSD. Endelig kan en hardware firewall som Cisco PIX for små virksomheder og hjemmebrugere være lidt for dyrt, og den anbefalede firewall ville være en software firewall. O-reilly s testere siger, at selv om der stadig er fare for at blive hacket for små virksomheder og hjemmebrugere, har de fleste hackere tendens til at målrette mod store virksomheder og forlade andre alene. Da risikoen er lavere, kan hjemme- og småvirksomhederne ligge komfortabelt med en software firewall. Firewalls er en vigtig forsvarslinje mod angreb mod netværksbrugere og aktiver. Der findes fire typer firewall til beskyttelse af brugere mod farer på internettet: software firewalls og hardware firewalls. Begge firewalls har flere væsentlige forskelle, og arbejder også for forskellige kunder afhængigt af kundens eller organisationens individuelle behov.