Hvad er WPA Wireless Security?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

En WPA-adgangskode på mindst otte og ikke mere end 63 ASCII-tegn er påkrævet for at holde et trådløst netværk sikkert fra uautoriserede brugere. For de fleste netværksmiljøer, herunder hjemmebrugere og mindre kontorer, er dette nok til at sikre netværket fra alle, men de mest talentfulde og bestemte hackere. For større netværk, især dem med følsomme data, skal der dog bruges en mere sikker metode til trådløs forbindelse.

Identifikation

Udtrykket 'Wi-Fi' er varemærkeret af Wi-Fi Alliance, en nonprofit-industri forening, hvis medlemmer omfatter nogle af de mest prestigefyldte tech virksomheder som bl.a. Cisco, Motorola og 3Com. Kun produkter, der er certificeret af gruppen, har tilladelse til at bruge Wi-Fi-logoet. Foreningen udfører strenge beta-tests på alt udstyr, inden det rammer markedet.

Fordele

Næsten alle Wi-Fi-produkter, der sælges siden begyndelsen af ​​årtusindet, er WPA- og / eller WPA2-kompatible. Netværksadministratorer skal nøje følge med på netbrugere, fordi tidligere medarbejdere og midlertidige entreprenører kan beholde adgangskoder på deres bærbare computere og muligvis få adgang til netværk, længe efter at de har forladt et firma.

Typer

WPA blev udtænkt efter sikkerhedsfejl blev fundet i WEP. En ny protokol var påkrævet. Der er to forskellige tilstande af WPA; WPA-PSK (Personal Shared Key) -tilstand og WPA-802.1x-tilstand, som undertiden omtales som WPA-RADIUS eller WPA-Enterprise. En simpel adgangskode (8 til 63 ASCII-tegn) er alt, hvad der kræves til PSK-tilstanden; Enterprise-tilstanden kræver en mere kompleks konfiguration, herunder brugen af ​​sikkerhedscertifikater. WPA2 indeholder strengere sikkerhedsstandarder og kan ligesom sin forgænger konfigureres i enten PSK- eller Enterprise-tilstanden.

Advarsel

WPA2-enheder er ikke altid bagudkompatible; Derfor kan nogle gamle trådløse kort, der stadig er i brug, muligvis ikke fungere med en nyere router. Desuden er konfiguration af Enterprise-niveau-sikkerhed ikke en opgave for teknologiske nybegyndere. Det kræver stor viden om sikkerhedsprotokoller og netværk i almindelighed. WPA er et akronym for Wi-Fi Protected Access, som er et sæt standarder, der overholder Wi-Fi Allianceens definition af sikre trådløse netværk. WPA er en efterkommer af WEP (Wired Equivalent Privacy), og det beskytter netværk efter der indeholder et sæt avancerede sikkerhedsfunktioner. WPA-beskyttede netværk kræver, at brugere indtaster en adgangskode for at få adgang til et trådløst netværk. WPA2 er efterfølgeren til WPA, selvom WPA-enheder stadig er i daglig brug. For at en enhed skal indarbejde WPA , det skal certificeres af Wi-Fi Alliance.