Hvad er en Ethernet-forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

En Ethernet-forbindelse er den mest almindelige måde at oprette et lokalnetværk (LAN) på. Forbindelsen giver dataoverførsel til acceptable takster over netværket.

Funktioner

En version af Ethernet-forbindelsesstandarden er Fast Ethernet, som tillader dataoverførsel op til 100 MB pr. Sekund. Gigabit (GB) Ethernet øger datautvekslingen til 1.000 MB pr. Sekund, og der er også 10 GB Ethernet.

Identifikation

Eksterne Ethernet-stik til forbindelser og Ethernet-kablerne ser ud som lidt overdimensionerede telefonvægtilslutninger .

Overvejelser

Ethernet-forbindelser med højere hastighed kræver opgraderinger i netværksenheder: router eller switch interface, netværkskort og kabler af højere kvalitet end det, der bruges i langsommere netværk.

Advarsel

Gigabit-switche eller routere skal være bagudkompatibel med langsommere hastigheder, hvis du har eksisterende netværksenheder, f.eks. printere, der arbejder med 100 MB pr. sekundshastigheder. En Ethernet-forbindelse er baseret på Ethernet-standarden og involverer tilslutning af Ethernet-netværksenheder, plus stikket på hver enhed, med et kabel. Forbindelsen kan også henvise til Ethernet-protokollen, der styrer, hvordan data sendes over netværket.