Hvordan blokerer jeg alle pop-ups?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En pop-up er et browservindue, der åbnes, mens du surfer på nettet uden din tilladelse. Sådanne vinduer viser typisk annoncering. Denne invasive form for reklame kan generelt forstyrre din arbejdsgang og i nogle ekstreme tilfælde sænke eller endda kollidere din computer.

Firefox

Den nemmeste måde at fjerne pop-ups på er at skifte browsere til Firefox. Firefox er en gratis, open source-browser, som blokerer alle uønskede pop-ups som standard. Det betyder, at du aldrig vil gå til et websted kun for at få en pop-up til at forstyrre dig. I tilfælde af at du ønskede en bestemt pop-up, vil en meddelelse øverst i vinduet give dig mulighed for at åbne den og endda indstille browseren til at tillade pop op-vinduer fra et bestemt websted. Dette betyder, at du aldrig vil gå glip af det indhold, du vil have, bare fordi din pop-up-blokering eliminerer den.

Malware

Hvis du skifter til Firefox og fortsætter med at blive konstant afbrudt af pop op-vinduer, skal du kontrollere ikonet på pop-up-vinduet. Hvis ikonet er det i Internet Explorer i stedet for Firefox, er pop-up resultatet af spyware, du har på din computer. Selvom ikonet i vinduet er Firefox, hvis sådanne pop-ups åben selv når du ikke bruger din computer, popupen er resultatet af spyware eller en trojansk hestevirus. Undlad at scanne en virus og spyware så hurtigt som muligt for at fjerne problemet.

Hold Internet Explorer

Hvis du bruger Internet Explorer og vil fortsætte med at bruge Internet Explorer, kan du stadig blokere alle pop op-vinduer ved at installere Google Toolbar. Mens denne værktøjslinje optager plads på skærmen samt systemressourcer, kan det blokere alle pop op-vinduer i Internet Explorer gør det samme som Firefox gør som standard. Prøv det, hvis pop-ups vejer dig ned, men ab rowser switch er ikke praktisk. Hvis du hader popup-vinduer, skal du ikke bekymre dig, fordi du ikke er alene. Du behøver heller ikke bekymre dig, fordi det er nemt at slippe af med disse irriterende annoncer. Popup-fri browsing er kun en download og en installation væk. af disse distraktioner og komme tilbage til at få tingene gjort.