Hvordan internetudbydere arbejder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internetudbydere eller internetudbydere er de enheder, der tilbyder forskellige typer forbindelser, så en personlig eller erhvervsmæssig computer kan få adgang til internettet. Et modem forbinder en personlig computer med internetudbyderen ved hjælp af kabelledninger eller telefonlinjer. Når computermodemet modtager signalet, at computeren ønsker adgang til internettet, sender den signalet til internetudbyderen. Netværket kommunikerer normalt med en Point-to-Point-protokol, som simpelthen er en protokol til transport af Internet Protocol (IP) -trafik (se Reference). Når internetudbyderen er blevet tilsluttet, bekræfter den, at adgang er tilladt og giver internetforbindelse.

Opkald

Opkald er en af ​​de billigste forbindelser til internettet. Dial-up bruger telefonlinjerne til at forbinde en computer til en internetudbyder via et modem, som oversætter data i begge ender. Når en bruger abonnerer på en internetudbyder, giver internetudbyderen opkaldsnummeret og oplysningerne om at indlæse alle nødvendige software på computeren. En bruger med opkaldsforbindelse kan ikke bruge telefonlinjen, når den er tilsluttet internettet, da dataene bevæger sig over telefonlinjens stemmeafsnit. Derudover er opkald langsommere end bredbånd, og brugere kan finde service afbrudt, når opkaldsnummeret er optaget.

Bredbånd

Bredbånd er det udtryk, der bruges til en højhastigheds internetforbindelse. Internetudbydere tilbyder normalt kabel- eller digital abonnentlinje (DSL) -forbindelser til boligabonnenter. DSL bruger traditionelle telefonlinjer til at transmittere signaler og kræver et DSL-modem, men overfører dataene over ubrugte dele af linjen. Dette muliggør en hurtigere dataoverførselshastighed og muligheden for at bruge telefonen og internettet samtidig. Kabel-tjenester giver internetadgang til kunder gennem de samme kabellinjer, der leverer tv-signaler. Ved hjælp af et modem forbinder internetudbyderen kunder med serverne i kabelvirksomheden. Kabel-internetadgang giver båndbredde og hastighed svarende til en DSL-forbindelse.