Introduktion til Bittorrent-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Client-server

Når du har adgang til denne hjemmeside, blev teksten og billederne på siden downloadet fra en enkelt computer --- den ene er vært for hjemmesiden. Dette kaldes klient-server-modellen af ​​internetfildistribution. Client-server-metoden er, hvordan de fleste oplysninger online overføres, og det er nemt at forstå. En 'server' er vært for filer, hvorfra 'klienter' kan downloade dem. Dette kan være et websted med tekst, billeder, musik og lige film.

P2P

Men det er ikke den eneste måde at distribuere information online på. Peer-to-peer-metoden eller 'P2P' for kort , er en anden mulighed. Denne model af informationsdistribution gør 'klienterne' i det væsentlige 'servere'. Det betyder, at enhver fil du downloader deler, når downloadingen er færdig. Hovedfordelen ved dette er, at store mængder information kan deles uden behovet for at opretholde og betjene en enkelt server, men alle brugere, der har adgang til dataene, fungerer som deres egne servere. Dette betegnes som 'fildeling'.

Anvendelse

Bittorent er verden ' s førende P2P teknologi. Det bruges til at distribuere gratis film og operativsystemer som Linux, men bruges også til at distribuere illegale filer som film, spil og musik. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke til enhver tid er opbevaret nogen information på en 'bittorrent' -server, men når en bruger begynder at downloade en fil, deler computeren straks de dele af filen, der allerede konkurreres. Det betyder, at hver 'klient' er fungerer som en 'server', men meget af filen, de har lykkedes at downloade.

.torrent-fil

I modsætning til P2P-programmer som Limewire indeholder Bittorrent-klienter ikke en 'søg' -funktion til at finde filer på en enkelt, dedikeret netværk. I stedet downloader bittorrent-brugere '.torrent' -filer og indlæser dem med deres bittorrent applikationsvalg. Disse filer forbinder bittorrent-applikationer til klienten, som igen forbinder brugerne med hinanden.

Trackers

En trackeres rolle i bittorrent, udover at typisk hoster .torrent-filer til download, er at lede bittorrent applikationer mod brugere downloader den samme fil. Mens ingen af ​​de oplysninger, der downloades via bittorent, overføres via trackerens servere, leder trackeren brugerens computere mod hinanden for at downloadet skal ske. Trackeren forbinder klienter til hinanden så at klienter kan lette downloade på egen hånd. Hvis du ikke er sikker på, hvad bittorrent er, mangler du ud på den mest populære form for peer-to-peer-deling på nettet. Forståelse hvad denne teknologi er, hvad den udfører og hvad der gør den speciel kræver en grundlæggende forståelse af internettet.