Måder at oprette en elektronisk postliste til

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Der er to typer elektroniske postlister. Den første er en 'Read-Only List', hvor brugere, der tilmeldte sig at modtage postliste, modtager en e-mail, og det er det. De kan ikke svare på e-mailen eller deltage i samtale med andre i listen.

Den anden type er interaktiv og giver folk mulighed for at reagere på andre mennesker, der har tilmeldt sig at modtage postliste. Dette kan være en god måde at besvare spørgsmål på og indlede generel diskussion. Alle meddelelser, der sendes på en interaktiv postliste, kan ses af alle på listen.

Betaltjenester

Betalingsydelser vil oprette en professionel elektronisk postliste til alle - til en pris. Disse tjenester opkræver typisk et opstillingsgebyr, der afhænger af antallet af navne på listen.

CTG.com, for eksempel i 2009 fastsatte priser for en elektronisk mailingliste med op til 1.000 modtagere på 75 dollar. Hvis din mailingliste havde op til 2.500 navne, blev afgiften noteret til $150.

Ud over at sende beskeder til store grupper af mennesker, kan disse tjenester også tilbyde funktioner som velkomne beskeder og tilpassede footers knyttet til hver besked sendt ud på en liste.

Gratis tjenester

Hvis din mailingliste er personlig og ikke har et uhåndterbart antal navne, er der måder at indstille en up gratis.

Microsofts Outlook Express-mail-software gør det muligt at oprette en mailingliste selv. For at gøre dette skal du blot vælge 'Adressebog' -menuen i menuen 'Værktøjer'. Når adressebogværktøjet åbnes, vælg 'Ny gruppe' fra menuen 'Fil'. Dette giver dig mulighed for at indtaste navnene på modtagere i en liste. Når du vil sende en massemail, skal du blot sende den til gruppen. Alle, hvis navn du har indtastet, modtager besked. En elektronisk mailingliste er en måde for en person at kommunikere med mange mennesker på samme tid. Generelt tager dette form af en email, der sendes fra en person til flere modtagere. Postlister er en fantastisk måde for virksomheder at sprede ordet om deres produkt, samt at holde folk informeret om ændringer og opdateringer. Der er en række måder at oprette en elektronisk mailingliste på.