Sådan installeres et PCMCIA-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer software, der følger med kortet først. Det bedste tidspunkt at installere softwaren, der følger med et PCMCIA-kort, er, før kortet tilsluttes. Under installationen kan du nu tilslutte den, hvis softwaren beder dig om at forbinde kortet. Men hvis softwareinstallationen afslutter uden at anmode dig om at oprette forbindelse til noget, kan det have installeret ekstern software, der vil opdage kortet, når du kører det første gang. Hvis den perifere software er installeret, skal du køre den først for at se om den skal tilsluttes.

2.

Slut kun kortet, hvis der ikke er nogen prompt fra installationen eller den eksterne software (hvis der er noget) og lad dit operativsystem automatisk registrere, hvilke drivere der skal bruges til at kommunikere med enheden.

3.

Test, om kortet fungerer ved at forsøge at bruge dens funktioner. Hvis dit kort f.eks. Er et trådløst netværkskort, skal du forsøge at søge trådløse netværk på din computer, enten ved hjælp af den perifere software eller ved hjælp af operativsystemets netværksinterface.

4.

Genstart kun din computer, hvis din hardware ikke fungerer som den skal. Genstart af din computer hjælper computeren med at genopfriske hukommelsen. En enheds drivere kræver nogle gange en komponent af operativsystemet, der ikke opdateres selv hvis det ikke genoptages ved at nulstille operativsystemet.

Tips og advarsler

  • Opret altid et systemgendannelsespunkt, inden du installerer dit PCMCIA-kort. I nogle tilfælde kan installering af enhedsdrivere give katastrofale resultater til din computer. Som en sikkerhedsforanstaltning skal du oprette gendannelsespunkter, før du installerer enheder, hvis det er tilgængeligt for dig. Du kan gøre dette ved at gå til din 'Start' menu, navigere til 'Tilbehør', gå til 'Systemværktøjer' og klikke på 'Systemgendannelse.' Når vinduet Systemgendannelse vises, skal du klikke på radioknappen mærket 'Opret et gendannelsespunkt'. Klik derefter på 'Næste'. På den næste skærm skal du skrive en gendannelsespunktbeskrivelse og derefter klikke på 'Opret'. Når genoprettelsespunktet er oprettet, kan du lukke vinduet. For at gendanne dit system bagefter, skal du få adgang til programmet Systemgendannelse, ligesom du gjorde for at oprette et gendannelsespunkt, men denne gang, når du kommer til det første skærmbillede i vinduet Systemgendannelse, skal du klikke på radioknappen mærket 'Gendan min computer til en tidligere tid 'og klik derefter på' Næste '.
  • Forbind ikke en enhed, før softwaren er installeret. Det er ofte vigtigt for softwaren at installere driverne og andre eksterne programmer, der er nødvendige for at køre enheden, før enheden er tilsluttet.
  • Udtrykket mere i brug i dag til et PCMCIA-kort er faktisk 'PC-kort'. PCMCIA står for Personal Computer Memory Card International Association, som er en gruppe, der definerer standarderne for pc-kort. PCMCIA-standarden bruges hovedsagelig i aftagelige eksterne enheder, som forbinder til en bærbar computer. Men deres brug i stationære computere er ikke uhørt. Nogle moderne pc'er har komponenter, der gør det muligt for dem at kommunikere med pc-kort. Der er ikke noget mysterium bag at installere et PCMCIA-kort, da sådanne kort er designet til at være bekvem og kompakt.