Sådan laver du WiFi-pigmenter med RJ45-stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær et stykke kabel med den ønskede længde ved hjælp af kabelstrimmeren. Sørg for, at du skærer enderne af kablet rent i en vinkel.

2.

Fjern en halv tomme af den ydre kappe fra kablet med strippen uden at beskadige de indre ledninger . Identificer ledningerne ved hjælp af farveskemaet for hver isolator. Pin 1-ledningen vil typisk være hvid med orange striber, men kan også være hvid med en grøn stribe, afhængigt af den specifikke type kabel. Pin 8-ledningen vil være solid brun eller brun med hvide striber.

3.

Placer kablet, så den skårne ende vender mod dig med pin 1-ledningen til venstre og pin 8 ledningen til højre. Orienter RJ45-stikket, så den ende, der vil stikke ind i WiFi-enheden, vender mod dig, og fastgørelsesklemmen er på toppen. Indsæt de otte ledninger helt ind i deres udpegede kanal.

4.

Placer RJ45-stikket i stikket på krympeværktøjet, og sørg for, at du sætter stikket korrekt i socket. Klem håndtagene i krympeværktøjet med lige så kraft at gøre stikket gennemboret isoleringen og gøre elektrisk kontakt med ledningerne. Sørg for, at du ikke beskadiger stikket ved at klemme værktøjet for hårdt.

5.

Gentag trin 2, 3 og 4 for den anden ende af WiFi-pigtail.

En WiFi-pigtail er en kort patch-ledning med en stik på hver ende. Det bruges typisk til at forbinde to WiFi-enheder, der er placeret ved siden af ​​hinanden. En RJ45-stik er en bestemt type 8-pin 8-kontakt (8P8C) -stik, som ofte bruges til at forbinde WiFi-enheder. Kablet til en WiFi-pigtail består af otte isolerede ledninger omgivet af en ydre beskyttelsesjakke.