Sådan laver du en klientserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer servercomputeren. Dette inkluderer installering og opsætning af operativsystemet.

2.

Installer ressource, der vil blive delt på servercomputeren. Dette kan være et softwareprogram eller noget hardware, som f.eks. En printer.

3.

Konfigurer serveren til at dele ressourcen. For enkle hardwarehardware skal du bare højreklikke på det installerede element og vælge 'Deling'. Dette åbner et vindue, der giver dig mulighed for at tjekke en boks for at dele ressourcen.

4.

Slut klienten til serveren. Slut et netværksstik på klientcomputeren og navet. Slut det andet netværksstik til huben og servercomputeren.

5.

Konfigurer klienten for at få adgang til ressourcen. Normalt består dette af at oprette forbindelse til servermaskinen. For eksempel, med et delt diskdrev, skal du skrive to bagudgående skråstreger og derefter navnet på serveren:

\\ myServer \ driveLocation

Tips og advarsler

  • For at tilføje flere klientcomputere, skal du blot sætte dem i netværksnavet.
  • Client server computing er en måde at oprette computere på, så en computer er en klient, og en er en server. I de fleste tilfælde er den computer, der er serveren, den mere kraftfulde computer og indeholder specifikke ressourcer, som klientcomputeren har brug for. Klientcomputeren er en anden maskine, der ofte er mindre kraftfuld. Klientserveren forbinder til servercomputeren og får adgang til de ressourcer, som klientmaskinen har brug for. Normalt er denne opsætning lavet, således at mere end en klientcomputer kan oprette forbindelse til og bruge ressourcerne på servercomputeren.