Sådan oprettes en Linksys WPSM54G- eller PSUS4-printerserver under Windows XP, Vista, Vista 64, Windows 7 eller Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Konfigurer printserveren.

For ethvert operativsystem, der har en webbrowser: Proceduren ligner andre Linksys-gear. Jeg skal skitse det her.

(1) Når printeren og printerserveren er begge slukket, skal du forbinde printeren til USB-stikket på printerserveren og tilslutte dit (kablede) netværk til Ethernet jack. Tænd printerserveren, så printeren. (Det er her, hvornår den automatisk registrerer printeren.)

(2) Tryk på knappen Reset i 3 sekunder (ved hjælp af et ubundtet klip eller lignende) . Printernetkortet udskriver en statusside, der afslører dens IP-adresse, noget som 192.168.1.108 (men se det omhyggeligt).

(3) Brug en computer på netværket på http: / / / 192.168.1.108 eller hvad adressen var.

(4) Standard brugernavn er alt tomt; standardadgangskode er admin. Følg menuerne for at ændre adgangskoden og noter det.

(5) Konfigurer netværkskonfigurationen. Tildel en fast IP-adresse (jeg bruger 192.168.1.232). Mask bør være 255.255.255.0 og gateway skal være 192.168.1.1 i de fleste hjemmenetværk. Hvis du er i tvivl, skal du gå til en Windows-kommandoprompt og skrive ipconfig / alle for at se værdierne for din computer.

(6) Hvis du skal gå trådløs, skal du sørge for at konfigurere det trådløse Hvis du har et 64-bit WEP-system, skal du, ligesom mange ældre netværk, derefter sikre dig, at du vælger 64-bit WEP, delt nøgle og indtaste nøglen (ikke adgangskoden). Eller gør hvad der passer dit netværk.

(7) Gem ændringer. For at gå trådløst skal du afbryde strømmen fra printerserveren og afbryde Ethernet-kablet. Tænd det igen, og det skal forbinde til dit trådløse netværk. Udskrivning af en statusside på samme måde som før, fortæller dig, hvordan det virker.

(Fra nu af vil du administrere den på http://192.168.1.232, eller hvad nummer du har tildelt, ikke adressen det havde oprindeligt.)

2.

Konfigurer hver klientcomputer (Windows). (Se trin 4 for Linux.)

Disse instruktioner er til Vista 32- og 64-bit, og Windows 7. XP er meget ens. Bemærk at du IKKE behøver at installere nogen Linksys drivere.

(1) Kontrolpanel, Printere.

(2) Højreklik i et tomt område af vinduet.

(3) Vælg Kør som administrator, Tilføj en printer.

(4) Tilføj en lokal printer (ikke tilsluttet).

(5) Opret port. Standard TCP / IP-port.

(6) Giv den adresse du valgte tidligere (jeg brugte 192.168.1.232). 'Undersøg printeren' vil sandsynligvis ikke fungere, men der er ingen skade ved at lade den kontrolleres.

(7) Hvis du antager at forespørgslen mislykkedes, skal du vælge 'Generisk netværkskort'.

(8 ) Fra menuen af ​​printere, vælg den du har.

(9) Udskriv en testside.

Du er færdig!

3 .

Opsætning af klientcomputer til Ubuntu Linux:

(1) System, Administration, Udskrivning.

(2) Ny printer.

(3) AppSocket / HP JetDirect.

(4) Værten: 192.168.1.232 (eller hvilket nummer du har tildelt). Port nr .: 9100.

(5) Vælg din printer efter mærke og model, og udskriv en testside.

Tips og advarsler

  • Du kan blande Windows (alle versioner) og Linux-computere på samme netværk.
  • Kendt problem med min HP 1200 printer: Nogle udskriftsjob er forud for en uønsket side, der indeholder fragmenter af HP PCL-kommandoer. Den udskrevne udgang er ikke skadet på nogen måde. Jeg vil opdatere denne artikel, når jeg finder en løsning.
  • Hvis du lige har købt dig en Linksys WPSM54G printserver (som jeg har), behøver du ikke Linksys 'installationsdisk eller drivere. (De arbejder ikke under Windows 7, og min forstyrrede mig ved ikke at give sikkerhedsindstillinger Jeg har brug for.)

    I stedet skal du konfigurere printernetkortet manuelt som beskrevet her.

    Rapporteret er de instruktioner, jeg også skal give til PSUS4, som ikke er trådløs. Jeg har ikke prøvet en.