Trådløst LAN Trin for trin

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

High Speed ​​Internet Connection

For at kunne konfigurere et trådløst LAN korrekt skal du allerede have en højhastigheds internetforbindelse. Dette er nødvendigt for at konfigurere et trådløst LAN. Eksempler er FIOS, RoadRunner og Brighthouse. Se venligst hos din lokale udbyder for en transportør i dit område.

Identificer netværkskonfigurationen

Hvis du for øjeblikket ikke har et trådløst LAN konfigureret, har du højst sandsynligt et enkelt skrivebord forbundet med dit kabelmodem. Hvis du har mere end en computer tilsluttet internettet men ikke trådløst LAN, har du højst sandsynligt kabelbaserede computere, der forbinder til en router på et enkelt sted.

Køb et trådløst adgangspunkt

Efter at have undersøgt og købt en trådløs adgangspunkt, er du klar til at konfigurere dit trådløse LAN. De fleste trådløse adgangspunkter i dag udnytter trådløse og tilsluttede konfigurationer. Det betyder, at du kan tilslutte din computer enten trådløst eller kablet. Dette kaldes en trådløs router. Linksys og Netgear er meget populære trådløse routere.

Montering af dit trådløse LAN

Nu hvor du er klar til at sammensætte dit trådløse LAN, skal du først afbryde dit netværkskabel fra dit skrivebord eller din bærbare computer. Efter at du har taget stikket ud af din desktop \ laptop, skal du tilslutte netværksforbindelsen bag på det trådløse adgangspunkt. Typisk er det uplink porten; det vil have en anden farve end resten af ​​portene bag på den trådløse router.

Slut netværkskabel til højhastighedsmodem

På den modsatte side af netværksforbindelsen er dit højhastighedsmodem. Netværkskablet vil blive fastgjort til modemet. Du er nu direkte forbundet til din trådløse router.

Følg derefter et nyt netværkskabel og tilslut det til en tom port på din trådløse router. I den modsatte ende skal du tilslutte netværkskablet til dit skrivebord eller din bærbare computer. Når du har tilsluttet netværkskablet, vil du blive forbundet til internettet via en kablet forbindelse.

Konfigurer trådløst LAN

Hvert trådløst LAN har en anden softwarekonfiguration. Nogle vil have dig til at gå til en IP-adresse som 192.168.1.1 eller et link. Det vil være vigtigt, at du gennemgår din dokumentation for at vide, hvordan du oprindeligt skal oprette forbindelse til din trådløse router. Alle trådløse routere har dokumentation inkluderet i, hvordan du konfigurerer routeren.

Når du er tilsluttet, bliver du bedt om en guide, der går igennem, hvordan du konfigurerer det trådløse signal og låser det ned. I slutningen af ​​guiden kan du afbryde netværkskablet bag på computeren, og alle skrivebord og bærbare computere på dit netværk vil kunne oprette forbindelse til din konfigurerede trådløse forbindelse. Konfiguration af et trådløst LAN er ikke en kompliceret proces, hvis du forstår det grundlæggende i hvad der skal gøres. Der er mange forskellige trådløse adgangspunkter, som du kan købe, og softwareopsætningen kan afvige lidt, men hardwarekonfigurationen er altid den samme.

Det er vigtigt at identificere, hvordan dit netværk er konfigureret. Når du først har bestemt din nuværende netværkskonfiguration, kan du nemt tilføje et trådløst netværk.