Typer af computer certificeringer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Microsoft

Fire certificeringer er baseret på Microsoft Server-platformen. De to første er rettet mod Microsoft Windows 2000 Server og Windows Server 2003 og har været standardeksamenerne i meget lang tid. Disse certificeringer er Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) certificering og Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) certificering. MCSE er den mest efterspurgte certificering i USA.

De seneste to Microsoft-certificeringer er MCITP- eller Microsoft Certified IT Professional-certificeringen og MCTS eller Microsoft Certified Technology Specialist. Begge disse vedrører Windows Server 2008.

Cisco

Certificeringen Cisco Certified Network Professional (CCNP) er vigtig, fordi den indikerer færdigheder i at oprette mellemstore netværk, der omfatter sikkerhed og trådløst netværk. Dette omfatter ikke kun vedligeholdelse af netværk, men også opbygning af dem. Der er en serie af tre eksamener, der skal bestås for at opnå certificeringen. Det er den mest almindelige certificering for it-fagfolk at komme fra Cisco.

Cisco har fire andre certificeringer, hver baseret på niveauet for akkreditering. To er under CCNP: de to er CCENT (entry level) og CCNA (associeret niveau). To andre er over CCNP: de to er CCIE (ekspertniveau) og den højeste, CCA (associeret).

Apple

Apple har flere certificeringer, men kun to større certificeringer. Det er Apple Certified Trainer for IT (ACT) og Apple Certified Macintosh Technician (ACMT). Hver af disse går dybere ind i Apple-teknologien og går ud over serverteknologi til ting som redigering af lyd og billeder, katalogtjenester og træningsprogrammer.

Linux

Linux har flere certificeringer for de virksomheder, der har besluttet at gå åben kilde i stedet for at håndtere den traditionelle operativsystem teknologi. Der er fire programmer, der har deres egne certificeringer vedrørende Linux-systemer. Disse programmer er Computing Technology Industry Association (CompTIA, Linux Professional Institute, LPI), Novell og Red Hat.

Disse certificeringer lærer også en liberal mængde Microsoft-serverteknologi, da open source og Microsoft er de mest integrerede systemer i dag. Den mest kendte certificering er Red Hat Certified Engineer (RHCE), som administreres af Red Hat.

Andre certificeringer

Der findes mange andre uafhængige certificeringer, der tilbyder over hele linjen uddannelse på de fleste ovennævnte operativsystemer, men ikke i så stor detaljer for nogen af ​​dem. To af de mest almindelige af de uafhængige er Certified Information Systems Security Professional (CISSP) og Project Management Professional (PMP) certificeringer .

Det vigtigste ved at få en computer certificering er at sikre, at du får det gennem et akkrediteret program. At få en computer certificering kan betyde forskellen mellem at være en grundlæggende it person, en specialist eller endda gå i forretning for dig selv. De fleste computercertificeringer vedrører de forskellige computernetværk, som virksomheder bygger deres databaser på.