Definition af Wi Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Basics

Wi-Fi er kort for trådløs troværdighed. Wi-Fi er et almindeligt begreb, som virksomhederne bruger til at annoncere, at de har trådløst internet. Du ved måske ikke, at Wi-Fi faktisk er et mærke, der afholdes af Wi-Fi-alliancen. Brug af Wi-Fi-mærket betyder, at dine produkter og deres konfigurationer følger hardware- og sikkerhedskrav.

Wi-Fi-certificeret

Hvis din trådløse hardware og konfigurationer opfylder kravene i Wi-Fi Alliance, skal din forbindelsen er Wi-Fi-certificeret. Wi-Fi-certificerede produkter er produkter, der er testet for pålidelighed af Wi-Fi Alliance. Wi-Fi-alliancen tester fire forskellige kategorier Wi-Fi for at sikre, at de opfylder Wi-Fi-certificerede brandstandarder. De fire typer Wi-Fi er 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n. Hver kategori er testet for at overholde præstationsstandarder, inden den får Wi-Fi-certificeret status.

Hotspots

Trådløse internet-hotspots findes mange steder, men ikke alle trådløse hotspots er Wi-Fi-certificerede. Du kan finde Wi-Fi-certificerede hotspots ved hjælp af ZONE finderen på Wi-Fi Allianceens hjemmeside. Ved at bruge Wi-Fi-certificerede hotspots kan du være sikker på, at den hardware, der har adgang til internettet, er blevet testet af et uafhængigt laboratorium, der verificerer Det opfylder sikkerhedsstandarderne. Disse standarder kan hjælpe dig med at sikre, at du har adgang til et sikkert trådløst netværk.

Testing

Wi-Fi Alliance udfører en række tests på trådløs internethardware for at sikre, at de opfylder kvalitetsstandarderne som blev etableret af organisationen. Ud over hardwareintegritetest testes sikkerheden ved den trådløse hardware af Wi-Fi for at sikre, at den opfylder et sæt standarder kaldet 'Wi-Fi Protected Setup.' Produkter, der aflever testen bør det være nemt at konfigurere og sikre for den gennemsnitlige forbruger. Testen blev tidligere kaldt 'Wi-Fi Simple Config.'

Funktion

Wi-Fi-certificering kan tilbyde mange fordele for private og små virksomheder og stor. Wi-Fi certificati on tilbyder en mere sikker og nemmere at konfigurere måde at forbinde dine trådløse enheder med. Wi-Fi er mest funktionel i virksomhedsapplikationer, især situationer, hvor følsomme data skal beskyttes af tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger. Små virksomheder kan drage fordel af Wi-Fi, fordi de giver dem mulighed for at indsamle deres data og forbinde medarbejdere til lettere adgang og kommunikation. Wi-Fi er et middel til at forbinde trådløse enheder til hinanden for at udveksle data. Wi-Fi er faktisk et varemærke for et sæt sikkerheds- og hardwarefunktionsprotokoller, der sigter mod at sikre, at en Wi-Fi-forbindelse er sikker og nem at konfigurere. Etablering af disse godkendte protokoller skaber et Wi-Fi-certificeret netværk, som kan hjælpe med at forbinde dine forretningsdata og sikre en sikker forbindelse til dine kunder og medarbejdere.