Forskel mellem en hub og en switch i netværkskoncept

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definitionen af ​​netværksnav Definition

Et nav kaldes ofte som en multiport repeater. Det skyldes, at de data, der kommer ind i navet, bliver gentaget på alle porte.

Netværksnavet i praksis

Hvis du f.eks. Har to computere tilsluttet et hub, og brugeren på en computer går til en hjemmeside disse data vil gå gennem navet. Når navet får dataene, rydder det signalet op for at fjerne støj og sender derefter dataene ud på alle porte. Brugeren, der gik til websiden, får de oplysninger, han anmodede om, men den computer, der ikke anmodede om oplysningerne, vil også få dataene. Den computer, der ikke har anmodet om oplysningerne, vil bare ignorere den.

Netværk og IP-adresser

Hver enhed, der er tilsluttet et netværk, tildeles et nummer kaldet en IP-adresse. Når denne enhed foretager en anmodning via et netværk, herunder internettet, sendes IP-adressen som en del af informationsanmodningen. Når den computer, der modtager anmodningen, sender de ønskede data tilbage, er IP-adressen en del af dataene. Sådan ved det, hvilken computer der skal sendes informationen til.

Netværksomskifteren

En switch fungerer på samme koncept. Når den modtager dataene tilbage, ser den på IP-adressen. Skifteren har en tabel, hvor IP-adressen er forbundet til hvilken port. Omskifteren kontrollerer IP-adressen mod denne tabel og sender oplysningerne til den computer, der har anmodet om det, og ingen anden computer får oplysningerne.

Konklusion

Den mest praktiske forskel mellem hubs og switches er, at navene kan være meget langsomme ned et travlt netværk, da de sender dataene til alle computere, der er forbundet med den.

Skiftere på den anden side kan fremskynde netværk ved kun at sende data til den computer, der anmodede om det. Hubs og switche er to af de mere almindelige netværksenheder, som folk ser i dag. Mens begge enheder gentager de data, der modtages, sender kontakten kun oplysningerne til bestemte enheder, mens navet kan sende det ud til mange enheder.