Hvad bruges VoIP til?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Krav

Om et VoIP-miljø er implementeret til et firma, en telefonudbyder eller en langdistance- eller mobiludbyder, kræver det højhastigheds-digital service, servere og routere, et struktureret lednings miljø, et højhastighedsnetværk inden for virksomheden og VoIP-telefoner.
VoIP bruges til at betjene mange kommunikationsfunktioner og typer af miljøer.

IXC'er --- Interexchange Carriers

Interexchange-operatører er verdens nationale og globale fjerntrafikbærere. De giver lokale telefonselskaber mulighed for at forbinde deres abonnenter til andre kunder overalt i verden. Historisk set leverede de analoge forbindelser, men nu leverer de tjenester, der næsten udelukkende er digitale.

LEC, mobil- og kabelvirksomheder

Lokale udbydere, mobiludbydere og kabeltelevirksomheder tilbyder telefonkunder lokal service i deres umiddelbare område, som giver abonnenter mulighed for at ringe til andre i nærheden uden yderligere omkostninger.
Kabel-tv-virksomheder bruger deres koaksialkabel til at levere, hvilken leverandør der kalder et 'triple-play:' kabel-tv, højhastigheds-internet og feature-rich telefontjeneste i en pakke, der koster mindre end de tre tjenester hver for sig. Traditionelle telefonselskaber tilbyder en lignende pakke ved at levere fiberoptik til en abonnents hjem.

Inden for virksomheder eller virksomheder

VoIP har erstattet mange PBX-systemer (private branch exchange) og centralkontorbaserede telefontjenester i små og store virksomheder på grund af omkostningsbesparelser og rigdom af yderligere funktioner til rådighed for dem.

Enkeltpersoner

Selvom det er begrænset i forhold til carrier-baserede tjenester (f.eks. E911-tjenesten ikke er integreret i deres tjenester på alle områder) Internettetelefonitjenesteudbydere tilbyder enkeltpersoner grundlæggende gratis eller billige tjenester, som mange forbrugere finder passende for de fleste af deres behov. VoIP står for 'Voice over IP', en teknologi, der transporterer 'voice' (dvs. telefonopkald) i et digitalt format via digitale kommunikationsforbindelser ved hjælp af IP, Internet Protocol. IP-regler angiver, hvordan enheder, der er tilsluttet til internettet eller udpegede private kredsløb, skal formatere og sende meddelelser for at sikre en vellykket levering til deres ønskede destinationer. VoIP, som leveres af kommunikationsservere og routere, har i vid udstrækning erstattet traditionelle trådbaserede telefonitjenester fra lokale telefonselskaber på grund af potentielle omkostningsbesparelser, effektivitet og integrerede funktioner, der ikke var tilgængelige på POTS (almindelig gammel telefontjeneste) .