Hvad er VoIP DID?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Før DID

Store og mellemstore virksomheder brugte typisk en PBX (Private Branch Exchange) som deres telefonsystem til intern og ekstern kommunikation, og de opregnede kun et 'hoved' nummer.

Opkald til dette nummer vil blive besvaret af en telefonledsager, der har drevet hovedkontorcentralen eller konsollen til deres PBX. Tilsynsføreren (eller deltagerne) var ansvarlig for at forbinde dit opkald til den korrekte telefonforlængelse.

Manuel PBX'er

I starten var alle PBX'er manuelt. Dette betød, at ledsageren skulle forbinde alle opkald --- indgående, udgående eller station-til-station --- mens udvidelsesbrugeren ventede. Et selskab med kun få hundrede udvidelser kan have to eller tre arbejdskammerater, der arbejder i deres travleste tider. Jo større firmaet var, desto flere arbejdskræfter var nødvendige, og jo større blev udgifterne.

Dial PBX'er

Men opfindelsen af ​​automatiske eller ringe PBX'er tillod udvidelsesbrugere at foretage deres egne opkald til andre udvidelser og ringe udad kalder direkte (normalt ved at kalde '9'). Disse analoge systemer sparer brugertid og virksomhedspenge, hvor færre arbejdstagerne var nødvendige.

Digitale PBX'er og DID

Nye digitale PBX'er blev udviklet, der kunne håndtere DID-trunker og automatisk rette de indgående opkald til de korrekte udvidelser. Når først indgående opkaldere begyndte at bruge DID-numrene udelukkende og i kombination med voicemail, havde mange virksomheder ikke længere behov for fuldtidsskole.

VoIP, DID og More

Ved slutningen af ​​det 20. århundrede blev VoIP mulig og startet udvikler sig hurtigt. Som en computerbaseret teknologi matcher VoIP ikke kun de funktioner, der tidligere blev tilbudt af digitale PBX'er (såsom DID), VoIP kombinerer tale- og datanetværk, tilbyder nye eller forbedrede funktioner og lavere omkostninger. DID (Direct Inward Dialing) er en telefonsystemfunktion, der gør det muligt for systemet at forbinde indgående opkald til specifikke udvidelser uden operatør eller ledsager involvering. Dette kræver blokke af dedikerede DID-numre og specielle trunker til at modtage de indgående opkald og et kundetelefonmiljø, som genkender den korrekte destination for hvert opkald.

VoIP (Voice over Internet Protocol) er en teknologi, der udfører telefonopkald over digitale faciliteter ved at bruge 'Internet Protocol', som er sæt regler for formatering og afsendelse af meddelelser via internettet eller privat digital kommunikation linjer.